Daisy Roijackers: “Zodra ik op Ferrero stap ben ik gelukkig”

Daisy Roijackers: “Zodra ik op Ferrero stap ben ik gelukkig”

Daisy Roijackers

Ondanks dat Daisy Roijackers niet opzoek was naar een tweede paard, kon ze de kans om Ferrero (v. Diarado) voor de helft te kopen niet laten schieten. Ondanks dat de ruin eigenlijk springgefokt is, rijdt de combinatie L2 dressuur en zijn ze hard op weg om het Z te bereiken.

“Toen ik Ferrero reed kwam ik er achter dat ik geen afscheid van hem kon nemen, dus ondanks dat ik niet opzoek was naar een tweede paard heb ik hem toen voor de helft overgekocht”, legt ze uit. “Mijn trainster heeft hem gekocht als veulentje, samen met mijn andere paard die even oud is. Ze zijn met zijn tweeën opgegroeid en zijn nog steeds super leuk samen”.

Intelligent

Over het karakter van de ruin vertelt ze: “Het is een heel slim paard, je kan vaak aan zijn blik zien waar hij over aan het nadenken is. Dat maakt dat hij erg leuk is om mee te werken. Als je hem een keer voordoet hoe hij achterwaarts moet gaan, doet hij het de tweede keer al helemaal zelf. Laatste reden we een stukje contragalop en toen dacht hij: ‘We gaan de andere kant op, dus ik spring nu een wissel’. Dat is natuurlijk dan net niet de bedoeling, dus dan zit zijn slimheid even tegen”, lacht Roijackers. “Hij is niet alleen heel intelligent, maar ook echt bloedmooi, hij heeft zijn genen wel echt meegekregen”.

Motivatie

De combinatie reed mee met de Hoefslag@Home-competitie klasse Licht. “Afgelopen zomer zijn we voor het eerst L2 gestart, dus dit kwam perfect uit de niveaus van Hoefslag@Home. Ondanks dat we niet echt op wedstrijd kunnen, heb ik hier heel veel motivatie uit kunnen halen. Dat is wel echt het leukste aan online rijden. Natuurlijk trainen we altijd wel proefgericht, maar zo’n online wedstrijd geeft net weer wat extra druk. Die witte rijbroek, het invlechten, een filmer, op zo’n moment moet het dan wel echt lukken. Het is goed om ook thuis eens op deze manier te kunnen oefenen”.

Controle

“We hebben heel veel feedback gekregen, wat super fijn is. Bij elk onderdeel staan een aantal tips en onderaan staat nog een concluderend stukje. Je krijgt een kijkje in het hoofd van de juryleden zodat je echt weet waar ze de punten op baseren. Zowel bij de goede als de onderdelen die verbetert kunnen worden. Wat ik met dit paard lastig vind activiteit en controle behouden. Tijdens het opnemen zijn we ook een keer opnieuw begonnen, omdat hij te veel afzwakte. Daarna lag het te tempo weer iets te hoog, dat is ook een punt waar we mee aan het werken zijn”.

Ze vervolgt: “Het was leuk om mijn proef een keer terug te kunnen zien. Ik heb samen met mijn trainster alle punten doorgenomen met de video ernaast, het is leuk om te zien dat dat ook op één lijn zit”.

Plezier

“Naast heel veel plezier hebben, want elke keer als ik op stap ben ik meteen gelukkig, willen we sowieso nog een keer het Z halen. Dat is echt een pennymeisjes droom, dus als dat zou lukken zou het super zijn. Wat we daarna gaan doen zien we wel”, sluit Roijackers enthousiast af.

De Hoefslag@Home-wintercompetitie is afgelopen en de Hoefslag@Home Unlocked Competitie is van start gegaan. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties