Daily Diamond-dochter voor 16.000 euro naar Dubai

Daily Diamond-dochter voor 16.000 euro naar Dubai

only diamond

Op de SELL Veulenveiling Brabant was Only Diamond (v. Daily Diamond) met 16.000 euro het duurste veulen. De prijzen voor veel veulens bleven hangen tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Veilingvoorzitter Anton van Limpt fokte Only Diamond uit de nummer 10 van de NMK, Inola M. Die kocht hij zes jaar geleden zelf als veulen op SELL Veulenveiling Brabant. Only Diamond kreeg een nieuwe eigenaar in Dubai.

Realiteitszin

Van Limpt heeft na afloop gemengde gevoelens over de veiling bij Manege Heijligers in Asten. Hij hoopte voor de overige fokkers ook goede prijzen, maar niet alle veulens werden verkocht. “We zagen de opbrengsten op de eerdere veilingen in Nederland ook al teruglopen. Ik ben veel achter de schermen geweest en heb veel fokkers gesproken. De meesten waren niet eens erg teleurgesteld. Misschien zit er meer realiteitszin bij de fokkers dan we denken. Ze zeggen: ‘Het zit er niet in dit jaar en we zijn blij met wat we hebben gekregen.’ We verwachten wel dat we in de toekomst veel van de veulens gaan horen, want het gros gaat naar professionele stallen en zal daar alle kansen krijgen.”

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs van de 76 veulens die in Asten werden afgeslagen door Marthijs Brouwer kwam uit op 5.377 euro. Acht veulens werden voor 10.000 euro en meer afgeslagen. Voor 15.000 euro werd bewegingsgigant Oxford Utopia (Fontaine TN x Sorento, fokker Hans Ligtvoet) uit de stam van Olivi verkocht.

De extra bewegende dressuurveulens Oerolinus (Just Wimphof x Zhivago, fokker Janssen) en One-Time Daula (Glock’s Toto jr. x Florencio, fokker Wim van Tilborg) brachten 14.000 euro op.

Egbert Schep, die diverse aankopen deed, legde de geweldig bergopwaarts lopende voshengst Ox-bridge (In Style x Connaisseur, fokker Hans Koopman) uit de stam van Don Juan de Hus vast voor 10.000 euro.

Springveulens

Bij de springveulens was 11.000 euro het hoogste bod voor Claim the fame (Comme il Faut x Cassini II), door Julia van Benten gefokt uit een halfzus van drie 1.60m springpaarden, en de zeer chique Minoque S (Casall x Big Star, fokker Nico Schulpen).

Teus van den Brink legde zijn hand op vijf springveulens, waaronder de atletisch bewegende Cedric DZ (Chatte Botte du Ruisseau Z x Carthino Z, fokker Driessen) voor 7.000 euro.

Het Longines herenhorloge dat door para-amazone Rixt van der Horst werd ingebracht bracht 1.500 euro op voor ParaPaard.

Peter Paul Bouman

Ook werd er stil gestaan bij Peter Paul Bouman, de vaste voorbrenger die in januari verongelukte. Als eerbetoon aan de ‘aanjager’ van de veiling, de voorman van de voorbrengers, werd voor het eerst de Peter Paul Bouman Wisselbokaal uitgereikt aan de SELL-vrijwilliger van het jaar. Dat werd Toon Jaspers die zich al jarenlang inzet voor de Brabantse veiling.

Bron: veulenveiling.nl

Foto: Wendy Scholten

 

Reacties