Daan van Geel winnaar Grote Prijs Outdoor Tolbert

Daan van Geel winnaar Grote Prijs Outdoor Tolbert

Daan van Geel
Daan van Geel - Djam Indoor Drachten 2018 © DigiShots
De Grote Prijs van Outdoor Tolbert werd gewonnen door Daan van Geel. De 39-jarige ruiter wist met zijn paard Djam (v. Canturano) 13 concurrenten achter zich te houden in de barrage. De ruiter afkomstig uit Gees verdiende met zijn zege een nieuwe tractor.

Foutloze rit

Van Geel mocht als vijfde van start gaan in de barrage. Hij wist een foutloze rit neer te zetten in 40.57 seconden. Geen van de concurrenten wist dat te verbeteren. Ook topruiters als Albert Zoer en Jur Vrieling konden niet aan de ronde van Van Geel tippen.

Op de hielen

De 16-jarige Friese ruiter Gerrit Veenstra kwam met zijn paard Loridon van T&L zat Van Geel nog het meeste op de hielen. De ruiter deed afgelopen zomer nog mee aan het EK voor Junioren, maar moest nu genoegen nemen met de tweede plek met een tijd van 40.92. De Mexicaanse Nederlander Ernesto Canseco mocht aansluiten op de derde plaats.

Voorzichtig

Van Geel genoot van zijn succes. De ruiter vertelt “Djam heeft een goed seizoen, maar had ook af en toe een balkje omdat ik net iets te gretig was. Daarom reed ik nu iets voorzichtiger, maar het was gelukkig wel snel genoeg.” Chantal Regter uit Assen werd knap vierde in de Grote Prijs van Outdoor Tolbert. Albert Zoer uit Echten mocht aansluiten op de twaalfde plek.

Foto: Digishots

Bron: RTV Drenthe/Hoefslag

Reacties