Cynthia Eggenkamp: “Leuk om More Legends nu voor Louis en Gabriëlle Röst...

Cynthia Eggenkamp: “Leuk om More Legends nu voor Louis en Gabriëlle Röst te rijden”

cynthia Eggenkamp emotion de saint val
Cynthia Eggenkamp, hier met Emotion de Saint Val

Omdat Jesslin Galiart een tijdje met zwangerschapsverlof is, neemt Cynthia Eggenkamp voorlopig de teugels van de KWPN-hengst More Legends (v. Four Legends KS) over. “Heel erg gaaf”, geeft ze aan.

Kennissen

Eggenkamp is enthousiast over de samenwerking, vooral omdat ze eigenaren Louis en Gabriëlle Röst al langer kent. “Ik woon echt bij ze om de hoek”, vertelt ze. “Toen ik een jaar of 15 was, ging ik na school op mijn fiets naar ze toe om te helpen. Ik was nog echt heel jong, dus ik kon toen nog niet wat ik nu kan. Louis en Gabriëlle vonden het leuk als ik hem nu zou rijden, omdat ik zo gegroeid ben in mijn rijden. Dat is natuurlijk gekomen doordat ik op veel verschillende stallen ben gaan rijden, voor ik voor mijzelf begonnen ben.”

Altijd leuk

Ze gaat enthousiast verder: “Het is super gaaf om zo’n paard te mogen rijden. Ik heb thuis ook wel hele leuke paarden staan, maar om er een goedgekeurde hengst bij te rijden is altijd leuk. More Legends is een super lieve hengst die heel fijn te rijden is. Hij heeft hele goede gangen en kan mega stappen”, vertelt ze. Eggenkamp is een klein jaar geleden gestopt met haar werkzaamheden bij Stal Brouwer en voor zichzelf begonnen. Momenteel heeft ze zeven paarden op stal staan. “Ik ben heel erg blij dat ik dat gedaan heb. Het gaat nu super goed. Het was heel spannend, omdat corona toen net begon.”

Vastigheid

Ze vervolgt: “Gelukkig belde Ad Valk mij al snel op om te vragen of ik een paar uur in de ochtend bij hem wilde rijden. Dat kwam super uit, want daardoor had ik gelijk al een beetje vastigheid. Ik heb daar super leuke paarden en hengsten onder mijn kont. ’s Middags heb ik er thuis zeven die ik moet rijden, en nu ga ik ook nog een paar keer per week in de middag naar Louis en Gabriëlle. Het is super druk, maar hartstikke leuk.”

Nog geen plan

Wat zijn de doelen van de amazone? “Het is natuurlijk een beetje een onzekere tijd omdat we niet weten wanneer de wedstrijden weer beginnen. We hebben dan ook nog niet echt een plan gemaakt voor More Legends. Je weet niet hoe het loopt, en wie weet zit Jesslin binnenkort alweer in het zadel. Voor mijn eigen paarden hoop ik dat de wedstrijden snel kunnen beginnen.”

Weer op wedstrijd?

Sinds kort heeft Eggenkamp weer het Lichte Tour-paard op stal dat ze voorheen voor Stal Brouwer reed. “Het is leuk dat die nu weer bij mij is. Ook ben ik druk bezig met het opleiden van mijn eigen jonge merrie. Daarnaast staan er nog een paar wat oudere paarden. Die wil ik ook wel graag meenemen. Ik vind het niet heel erg dat er geen wedstrijden zijn, maar het is soms wel ongezellig en saai. We hebben lekker de tijd gehad om thuis door te trainen, maar ik wil ook graag zien of het op wedstrijd weer lukt.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Ben Brouwer

Reacties