Cursus toiletteren bij het KWPN centrum

Cursus toiletteren bij het KWPN centrum

0 1228
manen knotjes

Dit jaar gaat het KWPN verschillende cursussen organiseren op het KWPN-centrum. De eerste cursus ‘Paard beoordelen’ was al binnenin één dag vol. Nu is de inschrijving geopend voor cursus toiletteren op het KWPN-centrum in Ermelo.

Op scheren, bij knippen

Wil jij leren je paard netjes op te scheren en bij te knippen, en de mooiste knotten te maken voor een concours of keuring? Tijdens de cursus toiletteren leer je het allemaal! De cursus wordt gegeven door Marijke Wolting (Horsetail extensions voor paarden).

Zij is jarenlang stalmeester bij het KWPN geweest. En was er verantwoordelijk voor dat alle paarden die op het KWPN-centrum verbleven optimaal gepresenteerd tijdens de examens voor de dag kwamen. Naast het opscheren komen tijdens de cursus diverse vlechttechnieken aan bod: met elastiek, naald en draad en naar wens van de cursisten ook met wol.

Zelf doen

Het is uiteraard niet de bedoeling dat er tijdens de cursus alleen maar gekeken en geluisterd wordt, juist door zelf te doen leer je het meest. Een aantal cursisten kunnen hun eigen paard meenemen en werken onder begeleiding, met een aantal anderen, aan hun eigen paard. Aan het eind van de dag, als de paarden netjes geknipt, geschoren, gevlochten en geolied zijn, is er tijd ingeruimd om deel te nemen aan een fotoshoot met je paard.

De cursus wordt gehouden op zaterdag 30 maart op het KWPN-centrum in Ermelo van 13.00 uur tot circa 16.30 uur. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden, zowel leden als niet-leden. Uiteraard geldt voor leden een speciale korting.

De kosten voor niet-leden is €45 en voor KWPN leden €35

Bron: KWPN

Foto: Archief

Reacties