Cum Laude struikelt en wordt voorbijgestreefd door halve springhengst

Cum Laude struikelt en wordt voorbijgestreefd door halve springhengst

Gisteren was het nog Vai Bruntink met Cum Laude die bovenaan eindigde in de ‘Dressage Stallion of the Year’-rubriek op het FEI Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Vandaag in de Intermediaire I-Kür op muziek werden de kaarten opnieuw geschud.

Het duo kreeg teveel fouten, bijvoorbeeld in de series, en de hengst leek niet de happy athlete die hij gisteren was. Een score van nog geen 60% van het Duitse jurylid was te laag, maar ruim 70% van het Nederlandse jurylid Janine van Twist zou je zeer ruim bedeeld mogen noemen. De waarheid zal ergens in het midden liggen; met een score van 64% zat er voor de chique Apache-zoon vandaag geen hoge notering in.

Struikeling

Vai legt uit: ‘Cum Laude verstapte zich behoorlijk in het uitstrekken en hij begon ineens vreselijk te hoesten in de kür… Ik snap niet hoe dit ineens kon, maar daardoor ging er natuurlijk heel veel fout. De ereronde heb ik zonder paard gedaan want we laten hem eerst even goed checken. Hopen dat het allemaal meevalt!!’

Django-kür

Ilona Janas – Lord Django

Die was er wel voor Lord Django van de springhengst Stalypso (v. Calypso) met wel een volledig dressuurgefokte moeder, met de Poolse amazone Ilona Janas. Zij had een superleuke ‘Django’-Kür, die ook door het publiek gewaardeerd werd. De jury beloonde de proef met gemiddeld 74,167%, met hoge cijfers voor het artistieke gedeelte.

Crosby en George Clooney

Franka Loos – Crosby
Franka Loos – George Clooney

Franka Loos kwam met twee Van Olst-hengsten in actie. De eerste reserve voor het WK voor Zevenjarigen, Crosby (v. Chippendale), was goed voor de tweede plek met 73,583%. Gisteren eindigde ze eveneens nipt als tweede achter Bruntink. Met ‘haar’ tweede paard George Clooney (v. De Niro) werd ze derde met 71,458%.

P.R.E. hengsten

Op vier en vijf zien we twee P.R.E. hengsten: Juncal LXXXVII met Alfonso Gormaz Torcal en Napoleon Candau met Anhony Pelling met scores van net geen 69%.
Uitslag Dressage Stallion of the Year.

Bron: Hoefslag

Foto’s: DigiShots

Reacties