Jeroen Dubbeldam op het CSIO Roma Piazza di Siena

Jeroen Dubbeldam op het CSIO Roma Piazza di Siena

0 690
CSIO Roma Piazza di Siena

Het prestigieuze Piazza di Siena in Rome is van 23 tot en met 26 mei het toneel van de Rolex Grand Prix. Hier zal de top van springruiters vier dagen lang strijden tijdens de intense CSIO Roma Piazza di Siena. 

Het CSIO Roma Piazza di Siena zal plaatsvinden in de prachtige tuinen van Villa Borghese in het hart van de Italiaanse hoofdstad. Deze locatie staat bekend als een van de mooiste wedstrijdlocaties. Rijk aan paardensport gerelateerde geschiedenis, wordt dit de 87ste editie van het pronkstuk van Rome. De eerste editie vond plaatst op de locatie zo 90 jaar geleden. In 2018 is de wedstrijdring uit de 18de eeuw nog voorzien van nieuw gras om deze in zijn originele glorie te herstellen. Met als nieuw hoogtepunt in de geschiedenis; hoe verleden jaar Rolex werd aangesteld als officiële tijdwaarnemer.

Rolex

Al 60 jaar lang is Rolex een toegewijde partner in de paardensport op alle niveaus. De horlogefabrikant werkt niet alleen samen met de Dutch Masters, CHIO Aachen, CSIO Spruce Meadows Masters en de CHI Geneva, maar ook met innovatieve en prestigieuze wedstrijden waaronder dus het CSIO in Rome.
De Zwitserse Steve Guardat, die al vijf maanden de koppositie heeft weten de behouden, zal een sterke bedreiging vormen voor collega Kent Farrington. Nog een ruiter waar komend weekend zeker rekening mee gehouden mag worden.

In goede vorm

Farrington is in goede vorm. Zo werd duidelijk nadat hij een mooie vijfde plek behaalde op de Rolex Grand Prix tijdens de Royal Windsor Horse Show. “Om te mogen strijden in een stad is een ervaring als geen ander. Dit door de mooie plek en historische locatie op het gebied van onze sport. De paarden voelen goed aan, dus hopelijk zijn komend weekend op ons best voor de concurrentie,” aldus de Amerikaanse Farrington.

Jeroen Dubbeldam

Britse Scott Brash zal tevens komend weekend in Rome te vinden zijn. De Britse ruiter is de enige die al eerder de felbegeerde Rolex Grand Slam of Showjumping trofee in handen heeft gehad nadat hij drie opeenvolgende Grand Prix prijzen heeft gewonnen op grote events. Nummer vijf van de wereld Martin Fuchs, Gouden medaillewinnaar tijdens de Olympische spelen in Rio 2016, Kevin Staut en onze eigen Jeroen Dubbeldam staan komend weekend aan de start.

 

Bron: Persbericht CSIO Piazza di Siena Roma
Foto: Digishots

Reacties