CSI4* Leudelange: “Wanneer iets op zijn mooist is, dan moet je...

CSI4* Leudelange: “Wanneer iets op zijn mooist is, dan moet je doorgaan!”

0 231
CSI4* Leudelange
Steffen Peters on Suppenkasper - winner of the Grand Prix Special in Leudelage/LUX 2018

“Wanneer iets op zijn mooist is- dan moet je doorgaan!” Onder deze leus nodigt de Luxemburgse ruiterclub de internationale dressuur elite naar de tweede editie van het CDI4* Leudelange.

20 verschillende naties

Zes dagen lang, van 2 tot 7 juli, zullen er maar liefst 29 tests op het programma staan. “Het is niet langer een soort marathon, maar heeft eerder de dimensie van een triatlon,” aldus de voorzitter van het toernooi, Christof Umbach. “Maar laten we niet vergeten dat het toernooi gewoon leuk is. Zeker als de feedback zo positief is als het eerste toernooi van verleden jaar. Dit zorgt ervoor dat we de wind mee hebben, zeker nu we weten dat er ruim voor de deadline meerdere toppers uit de dressuurwereld al hebben gevraagd om te mogen starten.” Umbach verwacht een internationaal deelnemersveld met ruiters vanuit maar liefst 25 verschillende naties.

Grand Prix Special

Uiteindelijk zullen er ongeveer 200 paarden en pony’s strijden in de twee Grand Prix Tours, de U25, Young Riders, junioren, bij de pony’s of in een van de internationale competities voor vijf- zes- en zevenjarige paarden. Het toernooi kent als hoogtepunten de Grand Prix Floodlight Freestyle op de zaterdag en de Grand Prix Special op zondag. Enkele bekende namen die verleden jaar op CSI4* Leudelange verschenen waren Isabell Werth, Laura Graves en Nicolas Wagner.

 

Bron: Persbericht CSI4* Leudelange/ Dressage Grand Ducal

Foto: Sabine Wegener

Reacties