CSI Eindhoven graadmeter voor EK èn Olympische Spelen

CSI Eindhoven graadmeter voor EK èn Olympische Spelen

Leopold van Asten - VDL Groep Elexia CSI Eindhoven 2017
Leopold van Asten - VDL Groep Elexia CSI Eindhoven 2017 © DigiShots

De Grand Prix van het internationaal springconcours CSI Eindhoven geldt als kwalificatiemoment voor zowel het Europees Kampioenschap als de Olympische Spelen. “Het is mooi dat we aan de criteria van de FEI voldoen en geselecteerd zijn als kwalificatiewedstrijd”, vertelt bestuurslid Leopold van Asten.

“Qua voorbereidingen maakt het voor ons concours geen verschil trouwens, we willen altijd alles perfect voor elkaar hebben,” vult de kersverse Nederlands Kampioen aan.

Bodemonderhoud

De organisatie van CSI Eindhoven heeft dit jaar extra geïnvesteerd in het bodemonderhoud. “Zowel de hoofd- als de inrijpiste zijn gedraineerd,” vertelt Van Asten. “We hebben de nodige voorbereidingen getroffen, zodat de bodems met nog meer zorg het hele jaar door geoptimaliseerd worden en voor het concours perfect geprepareerd zijn”.

Het springevenement vindt plaats op de terreinen van de Karpendonkse Plas, een park in Eindhoven. Jaarlijks wordt het park gedurende het Hemelvaartsweekend getransformeerd tot hippisch podium.

Olympische dromen

Van Asten werd vorige week voor de derde maal in zijn carrière Nederlandse kampioen. Hij kijkt in eerste instantie vooruit naar de Europese Kampioenschappen in Rotterdam dit jaar. “De Olympische Spelen zijn nog zo ver weg. Natuurlijk ben je er in je achterhoofd wel mee bezig. Je hoopt dat je in het jaar van de OS goede vorm kunt laten zien. Maar voor zowel voor het EK als de Spelen is het mooi dat CSI Eindhoven ruiters die de kwalificatienorm nog niet behaald hebben, de kans biedt om aan die norm te voldoen.”

Geschiktheidsvereisten

Springruiters die kans willen maken op een deelname aan de Olympische Spelen moeten als eerste stap naar Tokyo volgens de FEI-regels voldoen aan minimale geschiktheidsvereisten (MER). Het foutloos deelnemen aan een CSI3* Grote Prijs, zoals die van Eindhoven, is een van de kwalificatieonderdelen daarvoor. In Nederland zijn naast Eindhoven ook Outdoor Gelderland, CSI Twente, CSI Valkenswaard en het EK in Rotterdam geselecteerd als kwalificatiewedstrijden.

Hemelvaartweekend

CSI Eindhoven vindt dit jaar van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni plaats. Op vrijdagavond staat de Lichtstad Tour op het programma, op zaterdagmiddag de befaamde Derby van Eindhoven en op zondagmiddag de slotrubriek: Grote Prijs van Eindhoven.

De toegang is alle dagen gratis.

Zie ook: Leopold van Asten: ‘Beide merries hebben een top mentaliteit’

Bron: csi-eindhoven.nl

Foto: Digishots

Reacties