Crowfundingsactie voor door brand getroffen stal Warmond

Crowfundingsactie voor door brand getroffen stal Warmond

0 777
brand crowdfundingsactie

In de nacht van zaterdag op zondag werd een nachtmerrie werkelijkheid voor de eigenaren van zes paarden op een stal in Warmond. Die brandde tot de grond toe af, maar de paarden bleven gelukkig ongedeerd. De groep is een crowdfundingsactie gestart omdat alle eigendommen verloren zijn gegaan.

De stal is gevestigd op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. Volgens Lieke Driessen, een van de paardeneigenaren, waren er naast zeven paarden ook  kippen, kalkoenen, geiten en varkens gehuisvest. ‘Gelukkig zijn de paarden en de meeste andere dieren er goed vanaf gekomen, behalve 3 konijnen en een cavia,’ zegt ze. ‘Verder gingen onder meer de hooivoorraad (van eigen land) en de landbouwwerktuigen verloren.’

Kinderboerderij de Kloosterhof

Het peniongedeelte valt onder de stichting kinderboerderij de Kloosterhof.  De natuurlijke paardenstalling in Koudenhoorn is de inkomstenbron van de stichting. Vanwege de kleine stichting zijn alle materialen uit eigen zak betaald en die zijn helaas niet verzekerd vanwege de hoge kosten.

Buiten de grotere zaken is ook alle inboedel verloren gegaan, zoals gereedschap, schrikdraad en alle persoonlijke spullen van de paardeneigenaren zoals zadels, halsters, voer enzovoort.

‘Om de dieren onderdak te kunnen bieden en de stichting in leven te houden hebben wij geld nodig voor de aanschaf van al deze verbranden materialen.’

Op doneeractie.nl is inmiddels ruim 12.000 euro binnengekomen. Het doel is om 30.000 euro op te halen.

Bron: Hoefslag / Omroep West

Reacties