Cross Challenge om meer jongens aan het paardrijden te krijgen

Cross Challenge om meer jongens aan het paardrijden te krijgen

ruiterpad buitenrit

Drie studenten van de opleiding paardenhouderij op het Lentiz MBO Maasland, organiseren als eindexamenopdracht de Cross Challenge op Hippisch centrum Nootdorp. Een dag die in het teken staat van ruiterfitheid en het aansporen van jongens om te gaan paardrijden.

De Cross Challenge is bedoeld om te zorgen voor betere ruiterfitheid en het aansporen van jongens om te gaan paardrijden. Cindy Koster, één van de organisatoren, legt uit waarom. ‘’Op veel maneges zie je dat er veel meer meiden dan jongens paardrijden, door deze wedstrijd te organiseren hopen wij de paardensport wat aantrekkelijker te maken voor jongens. Behalve het paardenonderdeel hebben wij verschillende spelletjes bedacht, waaronder een laserschietspel. Door deze elementen toe te voegen hopen wij dat meer jongens zich aan gaan melden.’’

Onderdelen

De wedstrijd bestaat uit twee delen. Een onderdeel met paard en een onderdeel zonder paard.
Als eerste moet je een obstakelrun doen. De deelnemers moeten een behendigheidsparcours afleggen waarin ze moeten laten zien wie de fitste ruiter is.

Ze moeten over het water slingeren, over een strobaal klimmen, door grote banden kruipen en als laatste laserschieten. Dan komt het onderdeel met paard, hierbij kan je kiezen uit een springparcours of een TREC.
Bij het springen spring je een normaal parcours van 60 of 80 centimeter, bij de TREC draait het vooral om behendigheid. Je moet een hek openen, onder laaghangende takken door rijden, over een bruggetje stappen en over een heggetje springen.

Opgeven

‘’Het is een wedstrijd’’ zegt Koster. ‘’Maar de challenge wordt vooral georganiseerd om de deelnemers een leuke dag te bezorgen. Iedereen kan meedoen, voor de gevorderde hebben we een springparcours, voor diegene die niet willen springen hebben we de TREC. ‘’

De Cross Challenge wordt gehouden op 30 mei op Hippisch centrum Nootdorp. Opgeven kan via hcncrosschallenge@hotmail.com, met het vermelden van je naam, leeftijd, niveau en onderdeel.
Voor degene die geen eigen paard hebben stelt de manege paarden ter beschikking. In dit geval moet dit er bij gemeld worden in de mail.

Bron: Persbericht/hoefslag

Foto: Archief

Reacties