Creatieve oplossingen van hippische ondernemers tijdens de coronacrisis

Creatieve oplossingen van hippische ondernemers tijdens de coronacrisis

0 1662
Foto: Shutterstock

In deze tijd van de coronacrisis proberen hippische ondernemers op verschillende manieren hun hoofd boven water te houden. Zo vlogt manegehoudster Berber van der Meer over haar dagelijkse bezigheden op stal, kun je bij Ponykamp Klein Oever je favoriete pony adopteren en zendt Stal van Brenk live clinics uit.

Nieuwsbrieven en Clinics

Michel Wennekes van Stal van Brenk vertelt over de manier waarop de stal haar lesklanten op de hoogte houdt. “We sturen onze lesklanten wekelijks nieuwsbrieven met instructievideo’s over onder andere ruiterfitheid. Ook lichten we elke week een paard uit voor de manegeruiters. Daarnaast zenden we zo lang we gesloten zijn iedere zondag een live clinic uit op onze Social Media-kanalen. Dit doen we in samenwerking met Lichte Tour-amazone Kim van der Horst. Zij laat in de livestreams alle oefeningen zien, de lesklanten kunnen dan vragen stellen die wij dan weer gelijk beantwoorden.”

“We merken aan onze klanten dat ze de paarden heel erg missen, we krijgen op onze nieuwsbrieven en posts steeds reacties”, vervolgt Wennekes. “Eerder hadden we de nieuwsbrieven ook wel, maar toen nog maandelijks. Sinds het begin van de crisis krijgen onze klanten hem wekelijks toegestuurd. Nu maken we ook iedere dag wel een filmpje terwijl we door de gangen lopen, of terwijl wij de paarden getraind worden. Daarin geeft een instructie ook tips over het rijden van een bepaald manegepaard. Zo komt van iedereen de lievelingsinstructie en het lievelingspaard een keer voorbij.”

Via deze weg wil Stal van Brenk vooral ook laten merken dat ze nog hard voor de lesklanten aan het werk zijn. “Op deze manier hopen we het contact een beetje warm te houden. Ook laten we hiermee zien dat wij voor hun bezig zijn om de paarden in conditie te houden, zodat zij straks weer verder kunnen trainen zoals ze gewend zijn. We vinden het belangrijk om de dialoog aan te gaan met onze klanten, daarom hebben we ook een interactieve live clinic, zodat het geen eenrichtingsverkeer wordt.”

Adopteer een pony

Joost Rodenburg van Ponykamp Klein Oever vertelt over de manier waarop zij de kosten een beetje proberen te drukken. Het bedrijf heeft namelijk ruim 60 manegepaarden, die stuk voor stuk gewoon dooreten. “Er zijn natuurlijk regelingen waardoor personeel wordt vergoed, maar de paarden moeten ook elke dag eten. Daar zijn geen regelingen voor. Daarnaast hebben wij een grote horeca-tak, maar dat mag natuurlijk nu ook niet. Waar we normaal gesproken verschillende pijlers hebben om op te steunen, viel nu alles stil. Dan moet je een beetje creatief zijn. Gelukkig hebben we een hele goede band met onze manege- en ponykampklanten. Daarom hebben we dus de hulp ingeroepen van onze klanten”, licht hij toe.

“Het eerste initiatief is dan ook eigenlijk vanuit onze eigen klanten gekomen. We hebben een algemeen bericht geplaatst waarin we aangaven dat het voor manegebedrijven heel zwaar is in deze tijd. Mensen gaven aan dat ze hun leskaarten wel wilden doorbetalen, maar dat vonden wij niet leuk. We willen niemand ergens toe verplichten als ze er niets voor terug krijgen. Klanten kwamen daarop zelf met het idee om een pony te adopteren, toen hebben we dat samen met onze websitebouwer ontwikkeld. Daar hebben we trouwens ook geen kosten voor hoeven maken, waar we erg dankbaar voor zijn”, vertelt Rodenburg.

Ondanks dat de manegeklanten hun lieveling moeten missen, worden ze wel op de hoogte gehouden van de bezigheden op de manege. “Afgelopen week waren Joyce en Jaydee van PennyTV bij ons. Via hun kanaal konden ze zo ook onze klanten op de hoogte houden.” Het enige doel van de adopteer-actie is eigenlijk het voeren van de paarden. “Het zijn dan ook echt alleen die kosten die we meegerekend hebben voor het doel. Het is heel fijn dat we op deze manier een stukje gesponsord krijgen om deze tijd door te komen, zodat we straks hopelijk weer met goede moed aan de ponyvakanties en manegelessen kunnen beginnen”, sluit hij af.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Shutterstock

Reacties