Geen Cosmo én geen Weihegold op CHIO Aken

Geen Cosmo én geen Weihegold op CHIO Aken

0 419
Cosmo, Rothenberger
Sönke Rothenberger en Cosmo op het EK in Gotenburg (foto: DigiShots)

Duitsland zal het op het CHIO Aken zonder toppaarden Cosmo (van Sönke Rothenberger) en Weihegold (van Isabell Werth) moeten doen. Cosmo wordt vervangen door Damsey FRH (met Helen Langehanenberg), Werth zal met Emilio aan de start komen.

Infectie voor Cosmo

Nationaal dressuurkampioen Sönke Rothenberger maakte vrijdag bekend dat hij Cosmo terugtrekt omwille van een infectie. Bondscoach Monica Theoderescu zei: ‘We betreuren dat natuurlijk heel erg. Maar het is de enige juiste beslissing, aangezien de combinatie tot de topfavorieten voor de Wereldruiterspelen in Tryon behoort.’

In de plaats van Rothenberger en Cosmo zullen Helen Langehanenberg en Damsey in Aken starten. Voor Langehanenberg is het de eerste wedstrijd na de geboorte van dochter Mitte, half juni.

Emilio in plaats van Weihegold

En ook Weihegold, de merrie van Isabell Werth, zal niet in actie komen in Aken. Werth zal deelnemen met Emilio. Op die manier kan ze ook Emilio laten zien, met het oog op de Wereldruiterspelen. Weihegold nam immers al deel aan het Duitse kampioenschap, ook een observatiewedstrijd. Zij won daar de zilveren medaille in de GP Special.

Bron: Pferd Actuell / Dressursport Deutschland

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties