Door coronacrisis ook Friesian Proms van de kalender

Door coronacrisis ook Friesian Proms van de kalender

friesian proms
The Friesian Proms 2020 © DigiShots

Met het coronavirus en de daarbij horende RIVM-maatregelen staat de hele evenementenbranche op zijn kop en zijn er onzekere tijden aangebroken voor grote evenementen. Zo ook voor de KFPS Hengstenkeuring en Friesian Proms 2021. De Friesian Proms zullen niet plaatsvinden in januari 2021.

Publiek onmogelijk

Het KFPS heeft inmiddels besloten dat de Hengstenkeuring en Friesian Proms alleen doorgaan als er voldoende publiek bij aanwezig mag en kan zijn. Met de 1,5 meter-beperking is dit onmogelijk. In verband met de lange voorbereidingstijd heeft het KFPS, met pijn in het hart, moeten besluiten dat er in januari geen Friesian Proms georganiseerd kan worden.

Hengstenkeuring

Met betrekking tot de Hengstenkeuring heeft het KFPS het besluit uitgesteld tot september. Zij hopen voor of rond die tijd meer te horen over de mogelijkheden. Op dit moment is de organisatie bezig met het onderzoeken van een alternatief avondprogramma voor de vrijdagavond van de Hengstenkeuring, mocht deze toch nog door kunnen gaan in januari. Het zal een programma zijn dat minder voorbereidingstijd vraagt, maar aantrekkelijk is voor alle Friese paardenliefhebbers. Vooralsnog staat de Hengstenkeuring gepland op 7-8-9 januari 2021 in het WTC Expo te Leeuwarden.

Bron: Phryso

Reacties