Corona | Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

Corona | Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

0 435

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. De coronacrisis is inmiddels een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen.

7,6 miljard

Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021.

TVL

Het kabinet breidt de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) uit, en meer ondernemingen kunnen aanspraak maken op TVL-steun. De nieuwe subsidiepercentages komen voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 uit op 85% subsidie van de vaste lasten gerelateerd aan het omzetverlies, vanaf 30% omzetverlies. Het maximale subsidiebedrag gaat omhoog van 90.000 euro naar 330.000 euro voor het MKB. Voor kleine ondernemers gaat het minimale subsidiebedrag omhoog van 750 naar 1500 euro.

NOW

Het kabinet voert een regeling in voor starters die tussen 1 januari en 30 juni 2020 een bedrijf zijn begonnen. De precieze invulling wordt nog vastgesteld. De NOW-subsidie waarmee werkgevers hun personeel kunnen doorbetalen, wordt verhoogd. De vergoeding gaat van 80 naar 85 procent van de loonsom. De loonsomvrijstelling blijft tien procent. Vanaf 15 februari kan de NOW worden aangevraagd voor de maanden januari, februari en maart.

Bekijk een overzicht van alle regelingen voor hippische ondernemers op de website: financiële regelingen voor ondernemers. Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kijkt u op rijksoverheid.nl/steunpakket.

Bron: FNRS

Foto: Remco Veurink

Reacties