HK Westfalen: Cornet Obolensky invloedrijk

HK Westfalen: Cornet Obolensky invloedrijk

0 100

De Westfaalse keuring heeft bij de springgefokte hengsten elf goedkeuringen opgeleverd. De collectie was in zijn totaliteit van een matige kwaliteit. Veel hengsten lieten een hectische indruk achter en echte springkwaliteiten waren dun gezaaid. Een van de meest spectaculaire springers werd daarbij zelfs niet gekeurd. Het betrof catalogus nummer 69 Numero Uno x Balou du Rouet. De nog weinig ontwikkelde hengst kwam in type tekort, maar imponeerde in het lijntje. Zijn afwijzing kwam de keuringscommissie op een fluitconcert te staan.

Meer succes was er voor Team Nijhof en Wim ten Pas. Zij brachten een nakomeling van de oude Westfaalse legende Pilot met succes voor. Deze cat. no. 70, uit een moeder van Carthago x Stakkato, viel op met zijn aansprekende model, maar sprong niet echt spectaculair.

Bij de meest opvallende springhengsten was de invloed van de Westfaalse BWP’er Cornet Obolensky (foto) onverminderd groot. Dit keer niet rechtstreeks, maar via zonen en dochters. Een zeer opvallend springpaard was cat. no. 63 Coupe de Coeur x Cornet Obolensky. Het fokproduct van Jan Sprehe is mooi, kan goed galopperen, toonde een zeer fijne sprong en liet een atletische indruk achter. Hij zal morgen een goede kans maken op de kampioenstitel.
Tegenstand is te verwachten van cat. no. 58, een nakomeling van Cornet’s Stern (v. Cornet Obolensky) uit een Arpeggio-moeder. Duidelijk een van de beste springhengsten, al is hij met zijn 1m62 wat matig ontwikkeld. Enkele dagen geleden kwam in Oldenburg ook al een zoon van Cornet’s Stern uitstekend voor de dag, toen goed voor de kampioenstitel.

Vermeldenswaardig zijn ook cat. no. 51 een zoon van oud-winnaar van het Bundeschampionat Captain Fire uit een moeder van Cornet Obolensky en cat. no. 56 een zoon van de interessant gefokte Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky) uit een Holland-moeder en met een grootmoeder die een volle zus is van de KWPN-hengst Kojak.

Tot slot vielen de nakomelingen van hoofdleverancier Coronas (v. Cornet Obolensky) meer op met hun fijne model en beweging dan met de springkwaliteiten. Zijn wisselend springende cat. no. 62 mv. Phantom verdiende als enige een goedkeuring.

Klik hier voor alle gekeurde hengsten.

Bron: Hoefslag

Video 63. Coupe de Coeur x Cornet Obolensky

Video 70. Pilot x Carthago

Video 69. Numero Uno x Balou du Rouet

Reacties