Cornelissen opnieuw bovenaan wereldranglijst

Cornelissen opnieuw bovenaan wereldranglijst

Ook deze maand staat Adelinde Cornelissen bovenaan de FEI wereldranglijst dressuur. Haar Olympisch zilveren medaille-winnaar Parzival (v. Jazz) heeft de afgelopen tijd een wedstrijdpauze gehad, maar dit heeft de koppositie van Cornelissen niet beïnvloed.

Er zijn weinig veranderingen te bespeuren in de top tien van deze maand. Zo staat Charlotte Dujardin (Engeland) nog steeds op de tweede plaats. Het scheelt echter slechts twaalf punten met Cornelissen, waardoor de twee dames volgende maand zomaar stuivertje zouden kunnen wisselen. Helen Langehanenberg (Duitsland) handhaaft eveneens haar derde plaats.

Edward Gal klimt een plaatsje omhoog met zijn Glock’s Undercover (v. Ferro) van acht naar zeven. Ook Tinne Vilhelmson-Silfven stijgt en komt daarmee de top tien binnen op de tiende plaats. De Zweedse presteerde onder andere afgelopen weekeinde uitstekend in Stockholm, waar de amazone met Don Auriello (v. Don Davidoff) zowel de Grand Prix als de wereldbeker Kür op naam schreef. (Foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de actuele lijst.

Reacties