Corine Poldervaart: “Stap eens buiten je comfort zone”

Corine Poldervaart: “Stap eens buiten je comfort zone”

Foto: Dier Kruid Kracht

Corine Poldervaart is veterinair natuurgeneeskundig therapeut en richt zich op paarden, honden en katten. Daarnaast is ze holistisch- en paardencoach. Haar bedrijf Dier kruid kracht is mobiel en gevestigd in Barendrecht. Ze reist door heel Nederland om dieren te behandelen. “Mijn missie is dat alle dieren ”natuurlijk” gezond zijn in 2020. De kers op de taart voor mij is, wanneer met behulp van natuurgeneeskunde resultaat behaald wordt en het dier optimaal functioneert.”

Paardencoach

Poldervaart is al ruim twintig jaar werkzaam in de gezondheidszorg als agoog. In de loop van de jaren is ze zich gaan richten op een complexe doelgroep. Daarna is zij zich gaan scholen als coach en heeft haar opleiding met een goed gevolg afgerond. Ze had al twintig jaar een eigen paard en werd officieel paardencoach. Poldervaart vertelt “Mijn eigen paard werd tien jaar geleden heel ziek. Hij was gebeten door een teek en kreeg de diagnose anaplasmose. De bacterie schakelt een voor een de organen uit. Mijn paard stond op de kliniek in Gent, kreeg daar veel en langdurig medicatie, waardoor er complicaties ontstonden. Om de haverklap had hij vage klachten waar ik mijn vinger niet op kon leggen. Na anderhalf jaar wilde ik een andere route gaan bewandelen. Ik was bang dat hij het niet langer zou gaan overleven.”

Resultaat

Poldervaart kwam op het pad van de veterinaire natuurgeneeskunde. Ze vertelt “Ik zag veel mensen om me heen tobben en dacht er moeten toch andere mogelijkheden zijn. Ik ben me gaan verdiepen bij de Silverlinde in Breda. Mijn eigen paard werd met behulp van natuurgeneeskundige therapieën beter en is inmiddels twintig jaar. Ondertussen ben ik heel veel paarden, honden en katten aan het helpen om beter te worden. Daar behaal ik ontzettend mooie resultaten mee. Ik kom bij de mensen thuis zodat het dier in zijn eigen vertrouwde omgeving blijft.”

Holistische visie

Veterinair natuurgeneeskundige praktijk Dier kruid krachtwerkt vanuit de holistische visie met natuurlijke ingrediënten om met het zelfherstellend vermogen van het dier te activeren. Poldervaart vertelt “We werken met natuur producten die gericht zijn op de oorzaak van een klacht. Het paard komt bij mij met een klacht. In plaats van mij te focussen op de symptomen, richt ik mij op de oorzaak. Door middel van een anamnese, observatie, diagnostische testen en fysiek onderzoek krijg ik een compleet beeld van het dier. De eigenaar geeft mij veel informatie over de (medische) geschiedenis van het dier, hoe het dier leeft en over hoe de klacht is ontstaan. Bij het testen maak ik gebruik van hulpinstrumenten zoals essentiële oliën, acupressuur en de Lecher antenne. Dit is een hulpinstrument vergelijkbaar met een radio, waarop frequenties staan die in verbinding staan met organen en orgaansystemen. Door energetisch contact te maken met het dier kan ik de waarde van de organen meten. Met al deze informatie kan ik een conclusie trekken en advies geven.”

Multidisciplinair

Poldervaart vindt het belangrijk om vanuit verschillende invalshoeken naar het paard te kijken. “Ik werk multidisciplinair samen met andere specialisten. De eigenaar van het paard geef ik veel educatie zodat ze bewust worden van de werking. Ik geef ook lezingen waarin in het medische stuk meeneem. Ik doorloop het hele systeem om mensen alert te maken op wat er allemaal verstoord kan raken. Als één schakel niet mee doet dan heeft dat effect op andere systemen.”

Technieken

Om een compleet beeld te kunnen vormen van het dier werkt Poldervaart met meerdere technieken. “Ik kijk naar maatregelen zoals voeding, leefomstandigheden en arbeid. Ik werk met verschillende technieken zoals shiatsu, accupressuur, guasha, advanced Photonic therapie, immuun- en trauma therapie en tot slot met bach bloesem therapie, afgestemd op het individuele dier. Elk dier krijgt een individueel voedingsadvies. Naast maatregelen werk ik met natuurlijke middelen om het zelfherstellend vermogen van het dier te activeren. Er komen heel diverse hulpvragen bij mij. Ook de complexe hulpvragen zoals kreupelheden, hoefkatrol of peesblessures. Over het algemeen met lichtere klachten ben je met twee behandelingen op de rit. Ik wil diereneigenaren inzicht geven in de verschillende mogelijkheden die natuurgeneeskunde biedt bij klachten en aanraden om verder te kijken in het aanbod. Durf uit je comfort zone te stappen en ervaar zelf wat natuurgeneeskunde voor jouw dier kan betekenen.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privé eigendom Corine Poldervaart

Reacties