Complete Mette VDL wint kampioenschap 3-jarige springmerries

Complete Mette VDL wint kampioenschap 3-jarige springmerries

0 198
Etoulon
Etoulon VDL Foto: Digishots

Het aangepaste keuringsseizoen is bij de springmerries vanmiddag tot een prachtig einde gekomen. De Etoulon VDL-dochter Complete Mette VDL is uitgeroepen tot NMK-kampioene en liet daarmee in de finale zeven merries achter zich.

Acht merries

Onder toezicht van een beperkt aantal mensen is het Nationaal Kampioenschap voor de springmerries. De 25 merries begonnen vanochtend met een beoordeling op stand en in beweging, en hebben vervolgens vrijgesprongen. De acht meest complete merries verdienden een uitnodiging voor de finale op het hoofdterrein.

Meest complete paard

Daarin bleek de Etoulon VDL-dochter Mette VDL aan het langste eind te trekken. Ze verwees stalgenoot Magdalena VDL (v. Insider VDL) naar de tweede plaats. “Mette VDL is een hele charmante, jeugdige merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en correct fundament heeft. Ze beweegt lichtvoetig, heeft veel balans in galop en ze heeft zich heel goed laten zien bij het vrijspringen. Met haar reflexen, goede lichaamsgebruik en atletische vermogen is ze voor ons het meest complete paard vandaag!”, sprak juryvoorzitter Henk Dirksen, die samen met Nella Bijlsma en Marcel Beukers de beoordeling op zich nam.

Voorbeeldige achterhandtechniek

Reservekampioene Magdalena VDL is een langgelijnde merrie die met veel vermogen en een voorbeeldige achterhandtechniek heeft gesprongen. De via de EPTM voor de NMK aangewezen merrie Miletto (v. Carrera VDL) maakte de top drie compleet. Deze jeugdige merrie toonde zich in beweging en bij het springen heel atletisch en opent achter zeer goed op de sprong.

Athletisch vermogen

Op plaats vier eindigde de zeer opvallend springende Arezzo VDL-dochter My Golden Girl GR. Op de stamboekkeuring kreeg zij al 95 punten voor het vrijspringen en vandaag overtuigde ze opnieuw met haar kracht, inzet, overzicht en atletisch vermogen. Ook de nodige fans had de als vijfde geplaatste Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Mariana. Deze heel lichtvoetige merrie springt met veel afdruk, heel goed naar boven en met veel lichaamsgebruik. Zesde werd de met veel afdruk, een zeer goed voorbeen en atletisch vermogen springende Megason VDL (v. Impressive VDL),  die daarmee vóór de goed geteste (IBOP 82), met veel inzet springende Milligram (v. For Pleasure) en de voorzichtige, met goede achterhandtechniek springende Myrusa H (v. Falaise de Muze) eindigde.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties