Ook EHV-1 uitbraak in Wellington

Ook EHV-1 uitbraak in Wellington

Tijdens het Winter Equestrian Festival zijn twee rubrieken afgelast en zijn de FEI stallen afgesloten nadat een nieuw geval van EHV-1 is opgedoken op het terrein van het Palm Beach International Equestrian Center, gastlocatie van het evenement. Dit meldt Dressage-news. Afgelopen week werd tijdens Horses in the Sun in het naburige Ocala al een paard positief getest. Sommige paarden kwamen op beide evenementen aan start. De organisatie van Wellington besloot daarom paarden uit Ocala voorlopig te weren.

Een deelnemend paard werd woensdag door middel van een bloedtest positief bevonden voor EHV-1. Vervolgens werden twee Welcome Stakes rubrieken afgelast en mogen er geen paarden in of uit het FEI stallencomplex worden vervoerd tot de testresultaten van twee paarden, die in hetzelfde stallenblok stonden, bekend zijn. Waarschijnlijk weet men vanmiddag meer. Voorlopig worden alle wedstrijden op het terrein afgelast.

Het positieve testresultaat komt op een buitengewoon vervelend moment. Deze week begint in Wellington namelijk de Nations Cup voor zowel kinderen, junioren, young riders als senioren, een historisch moment. Tevens is er een grote veiling gepland.

Vergelijkbare artikelen

Reacties