Collectie eerste Borculo Online Veulenveiling gepresenteerd

Collectie eerste Borculo Online Veulenveiling gepresenteerd

Borculo Online Auction

Veulenveiling Borculo viert haar 40-jarig bestaan. Dat wordt onder meer gevierd met de eerste editie van de Borculo Online Veulenveiling.

Deze online veiling duurt van 26 t/m 29 april en omvat een tiental wat vroeger geboren veulens. Het zijn genetisch zeer interessante veulens  die te oud zijn om in de augustusveiling te verschijnen.

Moederlijnen

De selectiecommissies springen en dressuur hebben opnieuw zeer streng geselecteerd op beweging, model en sportprestaties in de moederlijnen. Dit heeft een prachtige, exclusieve collectie van vier springveulens en zes dressuurveulens opgeleverd!

Grand Galaxy Win

Bij de dressuurveulens (4 hengsten, 2 merries) valt het grote aandeel Grand Prix-genen op, zowel in de vader- als moederlijn. Dat geldt voor het merrieveulen met de combinatie Totilas x Negro, maar net zo goed voor het hengstveulen van Escolar x Belissimo M.

online veulenveiling borculo

 

Verder zien we in de collectie een dochter van Glock’s Toto Jr. uit de zus van Grand Galaxy Win, een zoon van Fürstenball uit een sterke tak van de wereldberoemde Dodona-stam, een zoon van Jarville uit de rechtstreekse lijn van de bekende fokmerrie Murona en tot slot een zwarte, rassige eyecatcher uit de combinatie For Romance II x De Niro.

Springveulens

De bijzonder interessante springveulens (2 hengsten, 2 merries) blijven niet achter. De zonen van de geweldige BWP-hengsten Halifax van het Kluizenbos (Lorenzo de Luca) en Kassander van ’t Roosakker (Gregory Wathelet) hebben moeders, respectievelijk van Zirocco Blue VDL en Verdi TN, die een zus zijn van in totaal acht internationale springpaarden.

Borculo Online Auction online veulenveiling borculo

Bij de twee genetisch hoogwaardige merrieveulens zien we allereerst de hengst Colman samengebracht met een zeer sterke tak van de beroemde Sina-stam en daarnaast Olympiër Apardi gecombineerd met de zus van Etoulon VDL.

Online bieden

De Borculo Online Veulenveiling is een nieuw veilingconcept onder de paraplu van Veulenveiling Borculo. Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 april kan er online worden geboden op de exclusieve collectie.

Geïnteresseerde kopers kunnen zich eenvoudig registreren en vervolgens via hun account bieden op hun favoriete veulen(s). Er is ook de mogelijkheid om op afspraak de veilingveulens thuis, bij de fokker te bezichtigen.

Bron en foto’s: Borculo Online Veulenveiling

Reacties