CK Houten | Jet-Ray en Oui Merzzi v/d Waalsehoeve kampioen

CK Houten | Jet-Ray en Oui Merzzi v/d Waalsehoeve kampioen

Everdale en Fry © DigiShots

Tijdens de Centrale Keuring van Regio Utrecht afgelopen vrijdag in Houten zijn per abuis twee verkeerde kampioenen gehuldigd. De paarden die tijdens de Centrale Keuring zijn uitgeroepen tot kampioen van regio Utrecht waren namelijk niet afkomstig uit deze provincie.

Jet-Ray

De nieuwe kampioen van de vier jaar en oudere dressuurmerries is niet de vierjarige Kingston Vienna D (v.Desperado x Jazz). Maar de vijfjarige Jet-Ray (v.Everdale x De Niro). Zij viel met name op door haar royale maat en formaat. Inspecteur Toine Hoefs: “Ze liet zich eerst heel goed zien, in de tweede ronde was dat wellicht iets minder. Maar ze kan goed draven en extra stappen. In totaal zou ze iets meer opwaarts mogen zijn.”

Oui Merci v/d Waalsehoeve

Ook bij de dressuurveulens werd in Houten een kampioen gekroond, die niet uit de Regio Utrecht komt. Het juryteam zette Daily Diamond-dochter Odelia (mv.Ampère) op kop; maar de Utrechtse dressuurveulenkampioen is Oui Merzzi v/d Waalshoeve. Deze zoon van Just Wimphof uit J’Adore Donja van de Waalshoeve (v.Charmeur) werd gefokt door Wendy Plomp uit Tull en ’t Waal. Inspecteur Toine Hoefs: “Een langgelijnd veulen dat een goede manier van beweging liet zien, maar in het geheel iets sterker zou mogen zijn.”

Bron: KWPN

Reacties