CK Friesland: Ebony-dochter Larinka Weering kampioen

CK Friesland: Ebony-dochter Larinka Weering kampioen

Larinka Weering is een dochter van de hengst Ebony, hier onder Vai Bruntink © DigiShots

Enkele weken geleden blonk de Ebony-dochter Larinka Weering al uit in de IBOP met 83.5 punten en vandaag ging ze er als favoriet vandoor met de titel voor driejarige dressuurmerries op CK Friesland.

Op naar Ermelo

Als veulen kwam de door Willy Oosterveld uit Vlagtwedde gefokte Larinka Weering (mv.Rousseau) in handen van Doede Santema, Stal Laarakkers en Stal 104. De fokker was zelf aanwezig in Harich om zijn fokproduct kampioen te zien worden. “Van tevoren had ik wel goede verwachting, zeker na haar goede IBOP. Ik geniet hier echt enorm van! Hier doe je het voor als fokker”, is de Groninger enthousiast. “Als veulen werd ze kampioen op de veulenkeuring en ik herinner me nog de woorden van Marian Dorresteijn, dat ze het een veulen vond om zuinig op te zijn. Marian roemde haar toen al op haar fantastische manier van schakelen in beweging. Heel mooi dat ze hier nu kampioen is geworden en dat ze naar Ermelo mag.”

De fokker fokt zo’n drie veulens per jaar en Warinka Weering is de enige dressuurmerrie tussen de springpaarden. “Vorig jaar had ik er een heel mooi Ebony-hengstveulen van en hij is op Starsale verkocht aan Eugène Reesink, daar heb ik ook goed verwachtingen van. Dit jaar is haar veulen van Cum Laude geselecteerd voor Starsale en ze is drachtig van For Romance. Dankzij Larinka Weering is haar moeder dit jaar preferent en prestatie geworden dus dat is super. Nu op naar Ermelo!”

Nationale Merriekeuring

Als enige merrie mag deze complete merrie naar de Nationale Merriekeuring. “Larinka Weering is een goed ontwikkelde, jeugdige merrie met een goede voorhand en mooie schouderpartij. Ze stapt met veel lichaamsgebruik en souplesse, draaft met een opvallend sterk en goed onderbrengend achterbeen en ze maakt veel houding. Daar komt nog haar goede resultaat in de IBOP als bonus bij”, sprak Marian Dorresteijn. Op de tweede plaats werd de Governor-dochter Lareyna de Jeu (uit de Grand Prix-merrie Sisther de Jeu van Gribaldi) van fokker Emmy de Jeu geplaatst, die zich positief heeft ontwikkeld. “Dit is een voldoende langgelijnde merrie die wat mooier zou mogen zijn aangesloten in de bovenlijn maar zich duidelijk opwaardeert zodra ze in beweging komt. Ze stapt ruim en krachtig, en draaft met veel afdruk, souplesse en beentechniek.”

Bron: KWPN

Reacties