Subtop | Cindy Heijligers: “Zijn galop is fantastisch”

Subtop | Cindy Heijligers: “Zijn galop is fantastisch”

Cindy Heijligers & Ivanhoe MC - Foto: Foto4U

Cindy Heijligers reed haar Ivanhoe MC (v.Everdale) naar 66,186% en 68,357% in Velsen-Zuid. De combinatie kwam uit in de klasse ZZ-Zwaar.

Tevreden

Heijligers vertelt “Ik was tevreden over de proeven. We zijn een lange tijd niet weggeweest, net zoals mijn collega’s. Voordat we de overstap maken naar de Lichte Tour wilde ik nog een keer ZZ-Zwaar starten. Je wilt toch weten waar je staat. Ik ging met een rustig gevoel rijden, we kijken wel wat er gebeurd. Hij was heel erg braaf en ik kon heel fijn losrijden. Ik merkte wel dat ik er zelf ook weer even in moest komen, hoe lang moeten we losrijden en wat nemen we mee. Hij liet zich fijn rijden en ik dacht laat maar komen!”

Achten

“Ik voelde dat de tweede proef beter ging, ik kon hem daar mooier voor me houden. Zijn galop is fantastisch en de voor de pirouettes kregen we achten. De uitgestrekte galop ging heel erg goed en ik was zelf ook erg blij met de uitgestrekte draf. Daar hebben we best wel op moeten oefenen maar die werd nu ook beloond met achten. De jury schreef dat we haar dag goed gemaakt hadden. Ze vonden hem een aansprekend paard en waren onder de indruk. Het plan is nu om Lichte Tour te gaan starten en daarin rustig door te groeien. Hij is pas acht jaar dus het kan nog alle kanten op maar het is de bedoeling dat ik hem door rijd naar de Zware Tour. Ik vind het opleiden altijd een erg leuk traject, ik hoef ze niet kant en klaar,” lacht ze.

Zelf opgeleid

De amazone ging met de hengst aan de slag toen hij drie jaar oud was. “De fokker zei destijds ‘hij staat nog in de wei en is nog groen maar ga er maar mee aan de slag’. Ik ben mede-eigenaar geworden en heb hem zelf opgeleid tot dit niveau. Het is een super fijne en lieve hengst. Hij heeft heel veel aanleg voor het zwaardere werk en is met zijn focus altijd bij mij. De piaffe en passage doet hij met twee hoeven in zijn neus. Alles zit erop maar hij moet nog wat meer kilometers maken. Hij is groot en heeft net even tijd nodig om volwassen te worden in dat werk maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik denk dat hij meer kan dan de Lichte Tour,” vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Foto4U

Reacties