Christmas Youngster Auction & tweede AES najaarskeuring in Houten

Christmas Youngster Auction & tweede AES najaarskeuring in Houten

0 407
Kees (Emir x Rabiat Z)
Kees (Emir x Rabiat Z) is een van de 45 jonge paarden die 16 december onder de hamer komen. Foto: Christmas Youngster Sale

Op 15 en 16 december zal manege Zilfia’s Hoeve in Houten zijn aangekleed tot een hal met internationale allure. Dat weekend vindt de eerste Christmas Youngster Auction plaats voorafgegaan door een tweede AES najaarskeuring. 45 jonge dressuur- en springpaarden komen onder de hamer. 

De 45 te veilen paarden zijn in een leeftijd van twee of drie jaar en allen nog onbeleerd. De paarden zijn voorgeselecteerd door de Stichting Veiling Tolbert, die ook verantwoordelijk is voor de eerder dit jaar gehouden veulenveulingen in Tolbert en Houten.

Eén van de geselecteerde paarden is de tweejarige Emir-zoon Kees, die in de moederlijn banden heeft met stempelhengst Lux Z. De volledige collectie is alvast op de site van de veiling te bekijken. De pagina wordt aangevuld met filmpjes van de vrijspringende en -bewegende paarden en vanaf 3 december staat de volledige collectie online

De dag voor de veiling is gereserveerd voor een tweede najaarskeuring van het AES. Deze keuring op vrijdag 15 december is alleen voor jonge hengsten die los worden voorgesteld.

 

Reacties