Christian Kukuk: “Die laatste sprong was ver weg he?”

Christian Kukuk: “Die laatste sprong was ver weg he?”

Christian Kukuk
Chrisitan Kukuk en Chianti's Champion - De Peelbergen

De Duitse Christian Kukuk won met Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) 2 augustus de barrage in de tweester Grote Prijs in de Peelbergen, met een enorme sprong over de laatste hindernis. De beste Nederlander was Niels Kersten. Hij eindigde als zesde.

Laatste sprong

“Die laatste sprong was ver weg he?”, zegt Kukuk na afloop. Christian Kukuk en Chianti’s Champion vormen nog niet lang een duo, maar dat er een klik is tussen de twee is, is evident. “Ondanks dat ik weinig concoursen met hem heb kunnen rijden, voelen we elkaar goed aan. Ik rijd hem nu zo’n maand of vier. In juli startten we voor het eerst internationaal, in Grimaud was dat. Maar dit was onze eerste barrage”.

Vertrouwen

Chianti’s Champion was tot begin 2019 succesvol onder Frank Schuttert en was daarna met de Ierse Peter Moloney te zien. “Ik bedoel, het is een paard dat meer ervaring heeft dan ik in al mijn jaren bij elkaar heb verzameld. Dat ik hem mag rijden is geweldig. Ik had het risico van de ietwat grote afstand op de laatste sprong dan ook nooit genomen als ik geen vertrouwen in hem had.”

“Voor een eerste barrage is dit geen verkeerd resultaat”, besluit de ruiter van Ludger Beerbaum Stables tevreden. Kukuk won niet alleen een mooie som geld en ranking punten, maar ook een ticket voor de Van Mossel Super Grand Prix en daarmee de kans op een jaar lang rijden in een Audi Avant A4.

Sophie Hinners

In de barrage nam het duo het op tegen 15 combinaties die de basisomloop foutloos overbrugd hadden. Kukuk onttroonde zijn landgenoot Sophie Hinners. De jonge stalamazone van Stal Hendrix klokte met de fijn springende Vittorio 8 (v. Valentino Ddh) 39.01. Chianti’s Champion doorkruiste de finish vervolgens met zijn ruiter in 38 seconden rond.

Niels Kersten

Tussen Hinners en Kukuk nestelde zich Charlie Jones. De leerling van Laura Kraut gaf twee weken op rij indrukwekkende optredens in de Peelbergen. Hij finishte afgelopen weekend in 38.45 seconden met Dexter (v. VDL Wittinger). Katrin Eckermann werd vierde, Z-ruiter Angelique Rusen eindigde als vijfde.

Met Grieg S (v. Indoctro) gaf de jongste starter in deze barrage, Niels Kersten, eveneens een optreden van formaat. De ruiter van Stal Thijssen heeft de negenjarige ruin een maand of drie onder het zadel. “Ik ben zeker tevreden met dit resultaat. Ook voor ons was dit de eerste GP-barrage die we samen sprongen. Ik wilde hem niet overvragen en met een deelnemersveld als dit is een zesde plaats iets om blij mee te zijn.” De Limburger vulde zijn palmares in de Peelbergen flink aan. Kersten kende al meerdere top klasseringen dit weekend en won eerder op de zondag tevens de CSI1* Grote Prijs met Tippy Z (v. Tyson).

 

Bekijk de uitslagen hier.

 

Bron: Persbericht

Foto: Franckie Papelard

Reacties