Christian Ahlmann: “Ik win natuurlijk het liefst zelf”

Christian Ahlmann: “Ik win natuurlijk het liefst zelf”

0 208
Christian Ahlmann
Christian Ahlmann en Atomic Z. Foto: Equitext

In de Medium Tour finale over 1.40m namen ze Duitsers de boel over in Kronenberg. Christian Ahlmann was tevreden over zijn nipte zege. “Als ik niet had gewonnen, was het een landgenoot geweest. Ook mooi, maar ik win natuurlijk het liefst zelf”, reageert hij.

De enige Nederlander die zich tussen het Duitse springgeweld staande wist te houden was Eric van der Vleuten.

Niet cadeau

De Duitse springruiter kreeg de overwinning niet cadeau. In de tien man sterke barrage maakten zijn landgenoten het hem niet makkelijk. Halverwege de startlijst zetten Marcus Ehning en Stargold de tijd op scherp in 29.75 seconden. Vervolgens bleef Gerrit Nieberg in het zadel van Baynounah Fbh, onder Ehnings’ tijd én de 29 seconden grens in 28.93. Ondanks een sterk gereden rit finishten Richard Vogel en Caramba 92 in 28.96, driehonderdste van een seconde langzamer dan Nieberg. Ehning eindigde hierdoor als vierde. Ahlmann en Atomic Z eindigden met 28.89 op de teller.

Wil heel graag

In de barrage had niet Ahlmann zelf, maar vooral zijn paard Atomic Z de leiding. “Het voelde inderdaad zoals het eruit zag. Ik had graag meer controle gehad onderweg, maar dit paard wil zo graag en is zo voorzichtig dat het dan nog goed uitpakt.” Met de Cavalor Cumano-nakomeling kreeg hij zodoende het publiek aardig onder de indruk. “Ik zorg voor het entertainment”, grapt de winnaar tot besluit.

Tijd verloren

Als beste Nederlander hield Erik van der Vleuten de eer hoog voor Oranje. Met zijn merrie Snoes (v. Clarimo) schakelde hij mooi en draaide hij vloeiend het slotparcours door. “Na de dubbel, daar heb ik tijd verloren”, geeft hij toe. “Die draai had korter gekund. Dan moet ik ze na zo’n combinatie iets terugnemen, omdat ze nog net iets te graag door wil. Maar tevreden ben ik zeker, helemaal tussen al die Duitsers”, aldus de nummer vijf.

Bron: Persbericht De Peelbergen

Foto: Equitext

Reacties