Christian Ahlmann: “De wendbaarheid van Atomic Z was een voordeel”

Christian Ahlmann: “De wendbaarheid van Atomic Z was een voordeel”

0 138
Christian Ahlmann en Atomic Z. Foto: Eva van den Adel

De hengst Atomic Z is terug onder het zadel bij Christian Ahlmann. Samen lieten ze vrijdagavond de concurrentie ver achter zich in de Peelbergen. In de 1.45m-rubriek sprongen ze naar een eerste plaats.

Scherpe draai

Van de 84 combinaties reden er 13 een foutloze ronde in de basisproef. In de barrage hadden parcoursbouwer Frank Rothenberger en zijn team een bochtige opgave uitgestippeld. Ruiters die scherp kunnen draaien, konden kostbare tijd winnen. Ahlmann was halverwege de barrage de eerste die deze manoeuvre probeerde. Daarmee finishte hij bijna 2,5 seconden sneller dan de rest.

Heel wendbaar

“Atomic Z is heel wendbaar”, vertelt de winnaar na afloop. “Dat was in deze barrage absoluut een voordeel. Hij denkt goed met je mee en het is een fijn te rijden paard.” Terwijl Angelique Rüsen met haar paard langsstapt, vult hij aan: “Met Angelique was dit paard afgelopen winter hier ook al heel succesvol”. Rüsen en Atomic Z wonnen afgelopen winter de rankingproef. Daaropvolgend plaatste ze zich als zesde in de Grote Prijs.

Jonge paarden

“We hebben dit weekend ook een boel jonge paarden mee en die lopen dusver ook heel fijn, dus ik ben niets dan tevreden”, aldus Ahlmann. Donderdag won hij met Nachito v/d Keste (v. Quality Time) de 1.35m-proef. Met Nijinsky de Kalvarie (v. Elvis ter Putte) sloot hij vandaag als derde aan in de zevenjarige rubriek.

Top vijf

De twee Duitse ruiters Angelique Rüsen en Maurice Tebbel staken net als Ahlmann na hindernis twee voorlangs. Tebbel eindigde hierdoor als vijfde met Don Diarado. Met een halve seconde minder op de teller finishte Oekraïner Anastasiya Bondarieva de met Spartakus Pkz als vierde. Chad Fellows hield de vaart er ook goed in. Met de Nederlands gefokte Eindhoven G.H. bezette de Brit met 46.39 op de teller plaats drie. Shane Breen dook met Compelling Z onder de 46 seconden grens. In 45.10 belandde hij op een knappe tweede plaats.

Geen foutloze Nederlanders

Voor Nederland kwam niemand in actie in de barrage. Sanne Thijssen, Loewie Joppen, Ivo Biessen en Daan van Geel hielden allen het hout boven in de basisomloop, maar kregen een tijdfout aan de broek.

Bron: Persbericht De Peelbergen

Foto: Eva van den Adel

Reacties