Chris Wilaras: ‘Geen concrete verkoopplannen Platinum’

Chris Wilaras: ‘Geen concrete verkoopplannen Platinum’

0 6036
dressuur subtop
foto: Remco Veurink

Vorige week kwam naar buiten dat er een conflict is tussen Platinum Stable-eigenaar Chris Wilaras en uitbaters familie Brouwer. Vanuit de kant van Brouwer zijn enkele media-uitingen geweest. Chris Wilaras reageerde alleen bij monde van zijn advocaat Roger Baltes. Via deze advocaat ontving Hoefslag dit weekend een geschreven verklaring van Chris Wilaras. Deze wordt hier integraal geplaatst. 

‘In 2015 heeft Benny Brouwer mij gezegd dat hij een expert is in financiële administratie. Ook Annemarie zei dat. Het was zelfs hun werk want ze waren de eigenaren van AAS+ Administratie. Dat gaf vertrouwen. Ten onrechte. Benny en Annemarie hebben dat werk nooit gedaan, terwijl dat volgens het contract wel moest. Benny liet mij ook nooit stukken zien terwijl ik er wel om vroeg. Een wanprestatie was het.

Ik heb dit jaar zelf iemand aangesteld. Benny snapte wel dat het achterstallig werk uiteindelijk toch moest gebeuren. Het enige dat ik nog van Benny vroeg was het aanleveren van documenten zoals inkoop- en verkoopfacturen, bankafschriften, registratie paarden en salarisstroken. Dat vond hij toen erg moeilijk. Hij heeft me maanden laten wachten. Ik heb zeker niet alles gekregen.

Ook een toelichting op zijn eigen kosten ontbrak. Ik heb Benny vaak om een toelichting gevraagd zodat we de zaken netjes in onderling overleg konden afwikkelen. Benny en Annemarie hebben echter nooit onderbouwd waarom ze geld van mij krijgen, geen toelichting, niks. Als hij nou echt vindt dat hij geld van mij krijgt, waarom durft hij dat dan niet aan mij te laten zien?

Het is vreemd dat de familie Brouwer zegt dat ze sinds augustus 2016 niet meer door mij zijn betaald voor gedane arbeid. Ik heb veel betaald voor administratie die Brouwer nooit gedaan heeft. Daarnaast hebben ze veel van mijn geld aan zichzelf overgemaakt. Het lijkt me sterk dat ze zichzelf tekort gedaan hebben. Nogmaals, laat me dan zien hoe het zit. Ik ben de eigenaar, ik heb daar recht op.

Wat ik heel erg vind is hoe de hele familie met de crediteuren omging. Benny beheerde mijn inkomsten uit Platinum Stable. Daarmee betaalde de familie dan hun eigen crediteuren en zichzelf. Soms liet Benny bedragen rechtstreeks op de bankrekening van Kirsten storten. De familie leek er op uit dat mijn crediteuren moeilijk gingen doen. Dan vonden ze allemaal dat ik geld moest sturen. Ik vroeg dan meteen om een overzicht van alle inkomsten en uitgaven, maar dat kwam dan weer niet. Toen ik daar achter kwam is Benny op staande voet ontslagen.

Ik begreep ook niet waarom er geld van mij moest komen. Het bedrijf is in de kern winstgevend volgens mij. Benny is ook aangesteld om met mijn stal geld te verdienen. Kennelijk kon hij dat niet of vond hij het moeilijk. Als het een goede deal was, mocht hij een paard verkopen. Hoe de familie Brouwer dat nou echt deed verwacht ik binnenkort te weten, dat wordt onderzocht.

Het verbaast me dat de familie Brouwer zegt dat ze altijd onafhankelijk zijn gebleven. Zonder mijn geld kunnen ze dat niet eens, denk ik. Dat geldt ook voor Kirsten en Emile. Het is verschrikkelijk hoe Kirsten Brouwer mij persoonlijk in mijn eigen manege achtervolgt om mij te filmen, samen met mijn gezin. En alle vernielingen door Emile, verschrikkelijk.

Maar gelukkig gaat het met de paarden goed. Annemarie Brouwer liegt als ze zegt dat de paarden worden verwaarloosd. Ze lijkt wel wanhopig als ze dat zegt.

Na het ontslag van Ben bleek het personeel niet betaald. De afgelopen dagen is opnieuw schriftelijk gevraagd naar de door Benny opgestelde loonstroken om zo de salarissen van het personeel te betalen. Brouwer gaf ze pas toen de maand oktober voorbij was. Zo speelt hij met anderen. Ik ga dat nu allemaal eerst oplossen, ondanks alle tegenwerking van de familie Brouwer. Als een crediteur recht heeft op geld, wordt die binnenkort gewoon betaald. Inmiddels heb ik ook goed overleg met de crediteuren. De meeste begrijpen gelukkig wat mij is overkomen. En ze kunnen ook contact met mij opnemen, dat mag eventueel ook direct met mijn acvocaat. Dan komt het goed.

Daarna zien we wel verder. Concrete verkoopplannen voor de manege heb ik niet. Ik hou te veel van mijn paarden, ik geniet ervan om ze weer te zien. Het raakt me diep als een paard mij weer herkent nu ik na mijn afwezigheid weer in de stal ben.’

Schriftelijke reactie Stal Brouwer

Ben en Annemarie Brouwer hebben via hun advocaat Mr Jurgen Braspenning een korte schriftelijke reactie op Wilaras’ brief gegeven:

Wilaras weet heel goed wat zijn schulden zijn aan Stal Brouwer en de andere crediteuren. Het is een feit dat Wilaras veel crediteuren heeft die lange tijd niet betaald zijn. De brief van Wilaras is een stuk geschreven door een kat in het nauw.

De gerechtelijke procedures zullen gewoon doorgaan. Stal Brouwer heeft maar een doel, namelijk dat alle crediteuren betaald gaan worden door Wilaras. Stal Brouwer laat zich niet verlokken om er een soap van te maken in de media.

 Mvg,

 Ben en Annemarie Brouwer

Reacties