Belgische Chloé Raty verliest Axel Z in Luhmühlen

Belgische Chloé Raty verliest Axel Z in Luhmühlen

eventing amazone skeleton

De Belgische eventingamazone Chloé Raty heeft afscheid moeten nemen van haar toppaard Axel Z. De ruin overleed na een val tijdens het CCI4* in Luhmühlen.

Voorbeen achter hindernis

Rathy en Axel Z namen in Luhmühlen voor het eerst deel aan een CCI4*. Ze hadden een score van 33,9 gekregen voor hun dressuurproef, en begonnen als 31ste aan de crosscountry.

De combinatie bleef foutloos tot aan hindernis 18b: het laatste onderdeel van de Messmer Pond, de tweede van drie waterhindernissen. De ruin zou te vroeg afgezet hebben bij hindernis 18a, en op die manier werd de afzet voor 18b verstoord. Axel Z bleef met een voorbeen haken, en viel.

Letsel aan ruggengraat

De tienjarige Zangersheideruin (v. Asca Z) viel bij hindernis 18b tijdens de crosscountry op zaterdag. Volgens een verklaring van de organisatie werd Axel Z onmiddellijk bijgestaan door dierenartsen. De ruin werd verdoofd en naar een dierenkliniek gebracht. ‘Helaas werden letsels aan de ruggengraat vastgesteld, en Axel Z kon niet gered worden.’ Dierenarts Jürgen Martens zegt dat de eerste lumbale wervels gebroken waren.

Amazone niet gewond

De 24-jarige Chloé Raty werd ook naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Zij raakte niet gewond.

Bron: Horsetalk / Horse and Hound

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties