CHIO Rotterdam: Duitsland en België aan de leiding Nations Cup springen

CHIO Rotterdam: Duitsland en België aan de leiding Nations Cup springen

Nations Cup
Harrie Smolders reed een foutloze ronde

Na de eerste manche van de Nations Cup springen tijdens het CHIO Rotterdam staat Duitsland samen met België aan de leiding, dankzij drie foutloze rondes.  Nederland staat in de tussenstand op 8 strafpunten en zal de tweede ronde heel sterk voor de dag moeten komen om nog in aanmerking voor de overwinning te komen.

Belgen en Duitsers

Een foutje, vier strafpunten, kan een groot verschil maken in de Nations Cup. Dat zien we eigenlijk iedere keer. Zo ook hier in Rotterdam. Van de Duitse combinaties bleven er drie foutloos, de vierde combinatie hoefde zelfs niet aan de start te komen.  Ook drie van de vier Belgische combinaties bleven foutloos. Het wegstreepresultaat kwam bij onze Zuiderburen voor rekening van Niels Bruynseels.

Harrie Smolders en Marc Houtzager foutloos

In de tussenstand komen Zwitserland en de USA op 4 strafpunten uit.  Daarna volgen Nederland en Engeland die op 8 strafpunten staan. Voor Nederland reden Harrie Smolders (Don VHP Z N.O.P.) en Marc Houtzager (Sterrehof’s Calimero) foutloze rondes. Michel Hendrix en Jur Vrieling kregen ieder 2 balken.

Niet te voorspellen

Wie er gaat winnen is op dit moment nog niet te voorspellen. Maar dat de finaleronde spannend gaat worden, staat vast. Zelf niet aanwezig in Rotterdam? Volg het via de livestream op clipmyhorse.tv

Bron: Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

 

 

Reacties