CHIO Rotterdam: Nations Cup dressuur wordt spannend

CHIO Rotterdam: Nations Cup dressuur wordt spannend

0 754
Hans-Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy
Hans-Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy

Na de Grand Prix special die zojuist verreden is in het Kralingse Bos in Rotterdam, blijkt de winst voor Nederland in de Nations Cup nog geen gelopen race. De Zweden reden namelijk sterker in de special, en daarmee verspeelde het oranje team haar voorsprong. De kür op muziek, die deze avond verreden wordt zal het verschil moeten maken. Want op dit moment staan Nederland en Zweden op een gedeelde eerste plaats. En er kan er maar één de winnaar zijn..

Dante Weltino

De Grand Prix special werd gewonnen door de Zweedse Therese Nilshagen met haar geweldenaar Dante Weltino (Danone I x Welt Hit). Met een compleet verprutste serie om de twee was haar score echter niet op het niveau van afgelopen donderdag. Maar toch nog wel goed genoeg voor de winst in de special en om de Zweden vooralsnog op voorsprong te zetten in de Nations Cup. Zeker in combinatie met de goede proef van Juliette Ramal die haar Buriel KH (Osmium x Krack C) er met meer ‘ontspanning’ aan had staan dan donderdag, en in Buriel een van de allerbeste paarden van de wereld onder het zadel heeft, die werkelijk waar geen zwakke punten kent. Juliette Ramal scoorde beter dan donderdag en eindigde in de special op een derde plaats.

Dream Boy

Hoe deden de Nederlanders het dan? Nadat de score van de proef van Emmelie Scholtens en haar fraaie Apache (UB40 x Krack) lager uitpakte dan die van de twee Zweedse amazones, moest Hans Peter Minderhoud met de hengst Glock’s Dream Boy (Vivaldi x Ferro) rijden voor wat hij waard was. En dat kan hij. En dat deed hij. Hij perste alles uit de kast. Over de benen was er vrijwel niets aan de verrichting op te merken, als dat het hier en daar in de galopreprise nog wat groen aan deed, maar ja wat wil je met een paard van tien jaar oud. Al met al liet Hans Peter Minderhoud een absolute topproef zien en maakt daarmee de strijd om de winst in de landenwedstrijd tussen Nederland en Zweden opnieuw heel spannend. De kür die vanaf 19.30 uur verreden wordt zal uitsluitsel moeten geven.

 

Bron: Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties