CHIO Rotterdam blijft landenwedstrijd dressuur en springen organiseren

CHIO Rotterdam blijft landenwedstrijd dressuur en springen organiseren

0 400
Patrice Delaveau - Aquila HDC
Patrice Delaveau - Aquila HDC CHIO Rotterdam 2018 © DigiShots

De KNHS en het CHIO Rotterdam hebben voor vier jaar de overeenkomst verlengd waardoor de wedstrijd in Rotterdam de O-status behoudt.

Deze O-status houdt in dat het CHIO in Rotterdam de enige officiële internationale landenwedstrijd springen en dressuur voor senioren in Nederland is.

Verbintenis

Belle de Bruin (voorzitter van het CHIO Rotterdam) en Maarten van der Heijden (Technisch directeur van de KNHS) tekenden de nieuwe verbintenis.

“Iedere nationale federatie mag bij de internationale paardensportbond FEI per discipline één wedstrijd aanmelden voor de organisatie van een officiële landenwedstrijd,” legt Maarten van der Heijden uit. “Wij hebben als KNHS zeer veel vertrouwen in het CHIO Rotterdam. We zijn dan ook blij dat we onze samenwerking verlengen.”

Olympische Spelen

De huidige overeenkomst over de ‘O’ status loopt tot en met 2020. De nieuwe overeenkomst loopt tot en met 2024, het jaar van de Olympische Spelen in Parijs.

“Onze organisatie is verheugd dat we de afspraken weer hebben verlengd,” aldus Belle de Bruin. “In Rotterdam wordt al sinds 1948 een officiële landenwedstrijd springen verreden en we zijn het oudste internationale topsport evenement van Rotterdam. De status van CHIO past daar uitstekend bij. Daar zijn we trots op en heel blij mee.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties