CHIO Rotterdam: België wint Nations Cup springen

CHIO Rotterdam: België wint Nations Cup springen

Nations Cup
Jos Verlooy won afgelopen vrijdag de Grote Prijs van Rotterdam en stelde nu voor België de overwinning zeker

Ook in de springpiste wisten de rode duivels vanmiddag hun mannetje te staan. Tijdens de Nations Cup van het CHIO Rotterdam waren ze een klasse apart. Met zes overtuigende nulritten was er geen twijfel mogelijk. De overwinning was ‘in the pocket’.

Duitsland twee

Duitsland stond na de eerste manche nog gelijk met de Belgen, maar konden de ijzersterke indruk uit de eerste manche niet helemaal vasthouden. Uiteindelijk was het resultaat toch goed voor een tweede plaats. De derde plaats werd gebroederlijk gedeeld door Nederland, Zwitserland en de USA. Engeland, Frankrijk en Zweden eindigden op resp. de zesde, zevende en achtste plaats.

Opnieuw twee nulrondes

Nederland begon sterk aan de tweede manche. Opnieuw wisten Harrie Smolders en Marc Houtzager de lei schoon te houden en zetten in dit niet kinderachtige parcours een klinkend nulrondje neer. Michel Hendrix wist de schade deze keer te beperken tot 4 strafpunten (1 balk), wat in dit team deze ronde het wegstreepresultaat betekende. Jur Vrieling had niet z’n dag met Glasgow VDL, en had beide rondes het wegstreepresultaat.

Later meer..

Blijf ons online volgen via de website en social media, en lees de verhalen met de winaars én verliezers, dankzij onze verslaggever Robert Hüsken die ter plaatse aanwezig is in Rotterdam.

De uitslagen

Bron: Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

Reacties