CHIO: Van Asten op dreef met VDL Groep Miss Untouchable

CHIO: Van Asten op dreef met VDL Groep Miss Untouchable

0 137
Leopold van Asten op CHIO Rotterdam, waar in 2019 het EK wordt gehouden
Leopold van Asten op CHIO Rotterdam

Leopold van Asten was met VDL Groep Miss Untouchable verantwoordelijk voor het beste Nederlandse resultaat in de kwalificatieproef voor de Grote Prijs op CHIO Rotterdam vanmiddag. Hij liet een foutloze ronde noteren over het 1.55m-parcours. Tegen de snelle barragetijd van Philip Weishaupt met Lesson Peak was hij niet opgewassen; hij werd vierde.

Weisshaupt rijdt de twaalfjarige Lord Z-zoon nog maar een maand, daarvóór werd hij gereden door de Canadees Ben Asselin. Het duo was maar liefst bijna twee seconden sneller dan Luciana Diniz met Isabeau, die van haar dit jaar met pensioen gestuurde Winningmood stamt.

Prijzenpakker

Henrik van Eckermann uit Zweden stuurde ‘good old’ Cantinero (v. Dobel’s Cento) naar plek drie; hij werd dus gevolgd door Van Asten met de elfjarige Chacco-Blue-dochter van Stoeterij Duyselshof, die voor haar ruiter menig prijsje meepakt in de 2,5 jaar dat ze een combinatie vormen.

Greve met Zypria S

Willem Greve is de tweede Nederlandse ruiter die zich in de prijzen rijdt in deze proef. De ruiter mocht zich achter William Whitaker met Lammy Beach (v. Beach Ball) opstellen met de elfjarige Holsteiner merrie Zypria S (v. Canturo). Ook Lisa Nooren stuurde VDL Groep Sabech d’Ha zonder fouten door het basisparcours; in de barrage zag ze twee balken vallen en was de kans op een goede notering verkeken.

Uitslag 1.55m kwalificatie Grote Prijs CHIO Rotterdam

Foto: DigiShots

Reacties