CHIO AkenI Eerste prijs is binnen voor Isabell Werth

CHIO AkenI Eerste prijs is binnen voor Isabell Werth

Koninginneduo van Aken: Isabell Werth en Bella Rose
Isabell Werth - Bella Rosa 2 CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Isabell Werth heeft woensdag de Grand Prix CDI van het CHIO in Aken gewonnen. Met Bella Rose (v Belissimo M) noteerde ze een score van 77.587 procent. Beste Nederlandse combinatie was Danielle Heijkoop die met Badari (v Gribaldi) 70,261 procent liet noteren.

De complete top-3 van de Grand Prix bestond uit Duitse combinaties, met Dorothee Schneider en Showtime FRH (v Sandro Hit / 75,652 procent) en Jessica von Bredow-Werndl met Zaire E (v Son de Niro / 72,609 procent) op plek twee en drie.

Danielle Heijkoop - Badari
Danielle Heijkoop en Badari in Aken, 2018.

Ook Denise Nekeman kwam met de EAs-goedgekeurde hengst Boston STH (v Johnson) aan de start in Aken. Haar proef werd beloond met 67,870 procent en de achttiende plek.

Spanning zorgde er bij de KWPN-hengst Charmeur voor dat amazone Madeleine Witte-Vrees niet verder kwam dan 67,196 procent en de 21e plaats.

Nations Cup

Op dit moment wordt in Aken de Grand Prix CDIO verreden, die ook telt voor de Nations Cup. Voor Nederland komen Madeleine Witte-Vrees (Cennin), Anne Meulendijks (MDH Avanti N.O.P.), Hans Peter Minderhoud (Zanardi) en Emmelie Scholtens (Apache) in de baan.

Meulendijks is de eerste Nederlander op de startlijst, om 10.15 uur komt zij in de ring.

Je vindt alle startlijsten en uitslagen hier.

Live meekijken kan via clipmyhorse.tv

Foto’s: Digishots

Reacties