CHIO Aken organiseert live evenement mét publiek

CHIO Aken organiseert live evenement mét publiek

Doron Kuipers - Charley CHIO Aachen 2019 nations cup
Doron Kuipers - Charley CHIO Aachen 2019 © DigiShots

Vanwege de Coronamaatregelen besloot het bestuur van CHIO Aken in mei om het evenement enkel online doorgang te laten vinden. Nu wordt er een live evenement georganiseerd voor internationale topruiters. Van 4 tot 6 september 2020 komen verschillende internationale springruiters in actie tijdens het prestigieuze evenement.

Grote interesse

Tijdens ‘Aken International Jumping’ strijden 50 topruiters en 25 Young Riders tegen elkaar in het Deutsche Bank Stadium. Grote namen uit de springsport hebben hun deelname al bevestigd, meldt de organisatie op haar website. Voorzitter Frank Kemperman geeft aan dat er grote interesse in het bemachigen van een startplek. Nationale Duitse helden als Marcus Ehning, Ludger Veerbaum, Daniel Deusser en Christian Ahlmann nemen naast vele internationale namen deel aan de westrijd. Zo hebben onder andere Penelope Leprecost, Kevin Staut, Eric Lamaze en Hendrik von Eckermann hun aanwezigheid al bevestigd.

Mét toeschouwers

“Niet alleen de atleten maar ook de fans hebben ondertussen echt wel behoefte aan een live evenement”, vertelt Algemeen Directeur Michael Mronz. “Daarom verwelkomen wij ook graag toeschouwers, uiteraard met inachtneming van de huidige maatregelen. Op dit moment werken we uit hoe we het hygiënisch en veilig kunnen houden voor iedereen. Dit doen wij in overleg met de lokale autoriteiten. Details over het verkrijgen van kaarten volgen op korte termijn.”

Succesvolle trainingsweken

Ook bondscoach Otto Becker is blij met dit nieuws: “Aken staat niet alleen voor de beste sport, maar ook voor de beste omstandigheden.” Hij is blij dat het CHIO op deze manier iets doet voor de sport. Een tijd geleden stelde de organisatie haar terrein open voor de training van internationale ruiters en amazones. “Dat was echt een heel groot succes”, is Becker enthousiast. Chef d’equipe van België Peter Weinberg was één van de initiatiefnemers. “Daaruit bleek hoe groot de vraag is”, stelt hij. “Als bondschoach heb ik ook shows nodig om te zorgen dat mijn topcombinaties in vorm blijven.”

Het parcours van ‘Aken International Jumping’ wordt ontworpen door Frank Rothenberger. De wedstrijd wordt 4 tot 6 september live uitgezonden via de Duitse kanalen ARD, ZDF en WDR.

Bron: CHIO Aken

Foto: © DigiShots

Reacties