CHIO Aken | Jeanine Nieuwenhuis tweede in U25

CHIO Aken | Jeanine Nieuwenhuis tweede in U25

Jeanine Nieuwenhuis
Jeanine Nieuwenhuis - TC Athene CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Onder temperaturen van net geen 30 graden werd Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene (United x Jazz) tijdens het CHIO Aken zojuist tweede in de U25 rubriek, dankzij een gedurfde en sterk gereden proef. De overwinning ging naar de Duitse Jil-Mariell Becks en haar Damon’s Satelite (Damon Hill x Rubin Royal).

Jeanine Nieuwenhuis

Als één na laatste starter kwam voor Nederland Jeanine Nieuwenhuis in de baan met haar ‘king’ TC Athene (United x Jazz). De eerste zullen de laatsten zijn. Of de één na laatsten, worden tweede. In het geval van Nieuenhuis en TC Athene ging deze vlieger vandaag op.  De stoere vos wist opnieuw te imponeren in zijn passage. De piaffe blijft in vergelijking daarmee wat vlug en met weinig afdruk, al blijft hij wel heel mooi op zijn plaats. Nieuwenhuis reed zoals we van haar gewend zijn. IJzersterk en zonder fouten. Waren er nogal wat combinaties, die last hadden van de warmte, Athene duidelijk niet. Een knappe tweede plaats, en daarmee het beste Nederlandse resultaat in deze rubriek waren een feit.

Damon’s Satelite

De overwinning bleef in de Duitse handen. Jil-Mariell Becks en Damon’s Satelite (Damon Hill x Rubin Royal) waren de beste. Damon’s Satelite kennen we nog als vijfjarige van het WK jonge paarden, waar Helen Langehanenbergh hem voorstelde. Nu loopt hij op U25 niveau. Damon’s Satelite vormt met zijn amazone een fijne combinatie, zonder zwakke punten. Nu liep hij ook nog eens een foutloze proef, al met al, goed voor 73.154%.

Marina Mattson

Zweden heeft in U25-amazone Marina Mattson en haar Quatermain (Quaterback x Wilawander xx) een combinatie waar rekening mee gehouden moet worden. De elegante vos, pas negen jaar oud, liet zien over veel kwaliteit voor het verzamelde werk te beschikken. De pirouettes draait hij op een dubbeltje. De amazone heeft daarbij een fijne inwerking wat het totaalbeeld bijzonder sympathiek maakt. De pupil van Jan Brink, had een misser in de eners, en dat kostte haar hier in Aken een hogere klassering dan de behaalde derde plaats.

Éen van de favorieten

De Duitse Lisa Maria Klössinger, ging op voorhand als één van de favorieten van start in deze U25 rubriek. De amazone trainde lange tijd bij Ulla Salzgeber en combineerde dat met Rudolf Zielinger. Haar FBW Daktari (Donautanz x Capraccio) is een massale bruine die met power door de baan gaat. Hij doet alles graag ‘groot’ en scoort in de onderdelen waar dat bij gevraagd wordt. Vandaag verkeerde de bruine niet in zijn absolute topvorm,  wellicht had de temperatuur hier ook mee te maken. Hoe dan ook deed het totaalbeeld nu bij vlagen een fractie zwaarmoedig aan. Toen er ook nog een dure fout in de eners werd gemaakt, bleef de score steken op 70.615%, goed voor een vierde plaats.

De uitslagen

Bron: Hoefslag | CHIO Aken

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

Reacties