CHIO Aken getransformeerd tot online evenement

CHIO Aken getransformeerd tot online evenement

Isabell Werth - Bella Rose 2
Isabell Werth - Bella Rose 2 CHIO Aachen 2019 © DigiShots

De organisatie van CHIO Aken laat weten dat de ‘O’ dit jaar niet voor ‘Officiel’, maar voor ‘Online’ staat. Van 4 tot 9 augustus 2020 vindt het prestigieuze concours plaats in de vorm van een online evenement.

Toch doorgang

“Natuurlijk kan het niet tippen aan het echte CHIO Aken”, weet Frank Kemperman, voorzitter van de Aachen-Laurensberger Rennverein e.V. (ALRV). Toch lijkt het de organisatie een prima oplossing om het evenement op deze manier toch doorgang te laten vinden, nadat het werd afgelast in verband met het Coronavirus. Het evenement wordt in samenwerking met Aachener Reitturnier GmbH en SAP vormgegeven. Hierbij wordt de beoordelingsapp, ontwikkeld door SAP, aangepast voor implementatie bij het online CHIO Aken.

Virtuele ervaringen

Het idee achter ‘CHIO Aken digital’ is een combinatie van virtuele ervaringen, social media, sport en entertainment. Er komen zowel dressuur- als springchallenges met internationale topruiters. Ook vindt er een digitale eventingcompetitie plaats. Er komt daarnaast een speciale game voor op mobiele telefoons.  Duitsland en Nederland strijden tijdens het evenement tegen elkaar in een vierspanwedstrijd. Ten slotte toont organisatie hoogtepunten van afgelopen jaren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Rolex Grand Prix en de Mercedes-Benz Nations Cup.

Bij de mensen thuis

“Natuurlijk hadden we allemaal liever een live evenement op het terrein van CHIO Aken gehad”, stelt Carl Meulenbergh van de ALRV. “Maar ik ben er van overtuigd dat we op deze manier een groot deel van het legendarische Aken bij de mensen thuis kunnen brengen.”

De komende tijd publiceert de organisatie meer informatie over het digitale evenement via haar Social Media-kanalen en via chioaachen.de.

Bron: Persbericht CHIO Aken

Foto: © DigiShots

Reacties