CHIO Aken I Gekneusd stuitje na lelijke val Philipp Weishaupt *video*

CHIO Aken I Gekneusd stuitje na lelijke val Philipp Weishaupt *video*

0 15358
Philipp Weishaupt
Philipp Weishaupt - LB Convall CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Afgelopen vrijdag kwam Philipp Weishaupt lelijk ten val tijdens de Prijs Nordrhein-Westalen in Aken. Na de vierde hindernis brak het bit van Che Fantastica (v. Check In), waarna de vos in paniek raakte en midden door de vijfde hindernis heen sprong.

‘Ik voelde dat er iets brak’

Zowel paard als ruiter hielden er geen ernstige verwondingen aan over. Bovendien was het al een wonder dat de Duitser in het zadel bleef zitten tijdens de stuurloze en veel te vroeg afgesprongen hindernis vijf. Nadat de vos na die sprong niet kalmeerde viel Weishaupt op de grond, recht op zijn billen.

‘Ik voelde dat er iets brak,’ vertelt Weishaupt aan World of Showjumping. ‘Ik probeerde haar nog van de hindernis af te sturen zodat ze er niet overheen zou gaan, maar dat was tevergeefs. Door de val heb ik een flinke zwelling rondom mijn stuitje opgelopen, erg pijnlijk. Maar het is niks serieus en ik ga er niks blijvends aan over houden.’

‘Nieuwe ronde nieuwe kansen’

‘Ik had me dit weekend compleet anders voorgesteld helaas. Maar volgend jaar wordt deze wedstrijd gelukkig gewoon opnieuw georganiseerd. Nieuwe ronde nieuwe kansen,’ realiseert de Duitser zich.

 

Zie hier vanaf 42:09 hoe het fout ging.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

 

Bron: World of Showjumping / Sportschau

Foto: Digishots

Reacties