CHIO Aken | Derde plaats springruiters in landenwedstrijd

CHIO Aken | Derde plaats springruiters in landenwedstrijd

landenwedstrijd
Marc Houtzager - Sterrehof's Baccarat CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Wat maakten de springruiters het gisteren spannend tijdens de landenwedstrijd van het CHIO Aken. IJzersterk begonnen, wist het Nederlandse team, bestaande uit Leopold van Asten, Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager en Frank Schuttert uiteindelijk een derde plaats te behalen.

Verhoogd en verbreed

Nederland begon fenomenaal met vier foutloze omlopen in de eerste manche. In de tweede manche waren verschillende hindernissen iets verhoogd of verbreed en werden er wat meer fouten gemaakt. Ook de mannen van oranje konden toen de nul niet vasthouden. Eerste ruiter Leopold van Asten kreeg met VDL Groep Beauty tegen het einde van het parcours een fout. Maikel van der Vleuten liet met Arera C daarna zelfs twee fouten noteren. Marc Houtzager hield vervolgens met Sterrehof’s Baccarat de hoop levend door slechts één tijdfout te laten noteren. De Duitsers waren tegen die tijd al zeker van de winst, maar Frank Schuttert kon met een nulronde de tweede plaats nog veiligstellen. Dat lukte helaas niet, en met een springfout voor Schuttert kwam Nederland op plaats drie.

landenwedstrijd
Maikel van der Vleuten met Arera C tijdens de landenwedstrijd in Aken.

Dichtbij

Bondscoach Rob Ehrens kijkt tevreden terug. ‘Natuurlijk hadden we graag gewonnen, we zaten er ook dichtbij. Maar als je in Aken op de derde plaats op het schavotje staat, kunnen we wel zeggen dat we goed gestreden hebben. Het was een fair, moeilijk parcours met een sterk deelnemersveld en dat leverde echt mooie sport. Ik ben blij met hoe de paarden sprongen en hoe de ruiters reden. Natuurlijk wil je graag winnen, maar hiermee moet je ook gewoon tevreden zijn.’

landenwedstrijd
Frank Schuttert – Chianti’s Champion
CHIO Aachen 2018
© DigiShots

Zege voor Duitsland

Het tot de laatste stoel gevulde stadion met een capaciteit van 40.000 mensen zag Duitsland met 4 strafpunten de zege opeisen. De Ieren werden tweede, gevolgd door Nederland.

landenwedstrijd
Leopold van Asten – VDL Groep Beauty
CHIO Aachen 2018
© DigiShots

Uitslag

1. Duitsland, 4 strafpunten
2. Ierland, 6 strafpunten
3. Nederland, 9 strafpunten
Leopold van Asten (Duizel) – VDL Groep Beauty, (0 + 4)
Maikel van der Vleuten (Someren) – Arera C, (0 + 8)
Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Baccarat, (0 + 1)
Frank Schuttert (Ommen) – Chianti’s Champion, (0 + 4)

Bron: Hoefslag | KNHS | CHIO Aken

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

 

Reacties