Chin Chan K verkocht naar Japan

Chin Chan K verkocht naar Japan

0 1329
alice campanella - chin chan k
Alice Campanella - Chin Chan K CDI Christmas Show 2016 © DigiShots

De zwarte hengst Chin Chan K, gefokt in Nederland door mevrouw Kierkels-Vogel en goedgekeurd in Oldenburg, Westfalen en Rheinland, is verkocht. De zoon van Samba Hit II stond in Nederland en werd uitgebracht door de Italiaanse Juniorenamazone Alice Campanella. Bijna twee weken geleden is hij vertrokken naar Japan.

Opleiding

Chin Chan K werd tot 2013 opgeleid door Niels Bax, die hem onder andere in de finale van de VSN trofee reed. Hij verkocht hem aan de Poolse Grand Prix amazone Katarzyna Milczarek, haar kennen we van de KWPN-erkende hengst H-Ekwador (v. Heraldik). In 2016 verkocht Milczarek Chin Chan K aan Anna Paprocka-Campanella, als toekomstpaard voor haar dochter Alice Campanella. De hengst is via de IJzeren Man nog beschikbaar voor de fokkerij, net als zijn vader Samba Hit II.

Carrière Chin Chan K

Campanella en Chin Chan K maakten hun internationale debuut in oktober 2016; met 71% wonnen ze de individuele proef op CDIJ Le Mans. De combinatie schreef meerdere internationale overwinningen op hun naam, daarnaast vertegenwoordigden ze Italië twee keer op de Europese Kampioenschappen voor Junioren. De opvallende zwarte hengst zal zijn carrière nu voortzetten onder een Japanse amazone. Campanella investeerde in een driejarige zoon van hem, uit een merrie van Davignon.

Bron: Eurodressage/Hoefslag

Reacties