Chilli Morning van Fox-Pitt met pensioen

Chilli Morning van Fox-Pitt met pensioen

William Fox Pitt
William Fox Pitt met Chilli Morning

Het eventingpaard Chilli Morning (v. Phantomic xx) van de Brit William Fox-Pitt gaat zeer waarschijnlijk met pensioen. De ruiter, die kortgeleden nog in een coma lag na een ernstige val, had dat van het voorjaar al aangegeven na de eventingwedstrijd in Badminton. De ruiter stelde toen dat als Chilli Morning gekwalificeerd zou worden voor de Spelen, dat hij daarna met pensioen zou gaan. Afgelopen dinsdag heeft de ruiter dat opnieuw bevestigd.

Rio

Chilli Morning, in de wandelgangen Chilli genoemd, debuteerde onder Nick Gauntlett en is daarna voor een korte periode verhuisd naar Mary King. Zij vond de hengst te hectisch en zodoende belandde Chilli bij Fox-Pitt. Samen met Fox-Pitt was Chilli onderdeel van het WEG-team dat brons won en individueel zilver. Tijdens Rio werd de combinatie, na lang eerste gestaan te hebben, uiteindelijk 12de.

Fokkerij

De hengst heeft diverse nakomelingen, maar geen in de stallen van Fox-Pitt. Teamgenoot Gemma Tattersall wel. Zij rijdt voor de eigenaren van Chilli Morning en rijdt ook op een aantal nakomelingen. Toen Fox-Pitt de hengst kreeg aangeboden gaf hij aan verder geen interesse te hebben in de fokkerij. Inmiddels is hij vijf jaar ouder en heeft de Brit stiekem toch een beetje spijt van die uitspraak. Mogelijk zal hij in de toekomst welicht alsnog een nakomeling van de hengst gaan rijden, aangezien het ook de bedoeling is dat de hengst weer beschikbaar komt voor de fokkerij.

 

 

Bron: Horseandhound / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties