Chiel van Bedaf organiseert benefietevenement voor KiKa

Chiel van Bedaf organiseert benefietevenement voor KiKa

Chiel van Bedaf
Chiel van Bedaf - Floris The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Het is exact 10 jaar geleden dat de jonge dressuurruiter Chiel van Bedaf genezen werd verklaard van leukemie. Om andere kinderen te ondersteunen in hun strijd tegen kinderkanker, organiseert hij op 19 juli een benefietevenement. De volledige opbrengst gaat naar KiKa.

19 juli

De meeste mensen kennen Chiel van Bedaf als talentvolle jeugdruiter, met Millstream’s Floris is hij momenteel opgenomen in het nationale B-kader voor Junioren. Daarnaast brengt hij Fernando uit bij de Young Riders en rijdt hij meerdere jonge paarden. In 2017 pakte hij op het Europees Kampioenschap voor Children een gouden teammedaille. Dit alles doet Chiel grotendeels onder begeleiding van zijn vader Hans van Bedaf. Hij is Grand Prix-ruiter en zal op 19 juli in Etten-Leur een proefgerichte clinic geven voor KiKa.

Heftige tijd

“In 2008 werd ontdekt dat ik leukemie had, ik was toen vijf jaar”, vertelt Chiel. “Twee jaar lang ben ik in behandeling geweest, ik kreeg onder andere verschillende chemokuren. Ik was nog jong, maar dat is een hele heftige tijd geweest. In 2010 werd ik genezen verklaard, daarom hielden we toen een benefietdag. We hadden het groots aangepakt met een tent en verschillende shows. Zoiets kan nu niet, maar omdat het tien jaar geleden is, wilden we wel graag iets organiseren.”

Doneren

De keuze viel op een proefgerichte clinic van Hans van Bedaf, die tevens jurylid is. Hij beoordeelt de proeven, geeft feedback en helpt de ruiters dan direct om aan wat verbeterpunten te werken. De gehele opbrengst gaat naar KiKa. “Ik heb zelf meegemaakt hoe veel impact kinderkanker op het leven van iemand heeft. Het is heel mooi om iets te kunnen doen om andere kinderen te helpen of hun pijn te verzachten. Er kan nog worden ingeschreven voor de clinic, dat kost 25 euro. Maar mensen kunnen ook via ons doneren aan KiKa zonder deel te nemen aan het evenement.”

KiKa

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Dankzij alle donaties, kleine en grote, heeft KiKa al 173 onderzoeken kunnen financieren.

 

Wil jij meedoen aan het benefietevenement van Chiel en zo KiKa ondersteunen? Neem dan contact op met chielvanbedaf@gmail.com

 

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

 

Reacties