Chianti’s Champion verder onder Duitse springruiter Christian Kukuk

Chianti’s Champion verder onder Duitse springruiter Christian Kukuk

0 194
Frank Schuttert - Chianti's Champion
Frank Schuttert - Chianti's Champion FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Christian Kukuk heeft een nieuw talent onder het zadel. Namelijk de twaalfjarige Westfaalse hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) die eerder onder Nederlander Frank Schuttert en Ier Peter Moloney uitkwam.

Succes onder Schuttert

De Nederlandse springruiter  Frank Schuttert bracht Chianti’s Champion naar de internationale sport en kwalificeerde zich met hem voor het team op de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon. Ze werden vijfde in het team en 35e in het individuele klassement.

Harmony Horses

Na WEG 2018  werd Chianti’s Champion eigendom van Harmony Horses om onder Peter Moloney voor Ierland te starten. Dat deden ze op het EK in Rotterdam, waar ze zevende werden in het team en 26e in het individuele klassement. Dat was niet genoeg voor de Ieren om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. 

Maar dat maakten ze goed tijdens de FEI Nations Cup- finale in Barcelona. Ook hier maakten Peter Moloney en Chianti’s Champion deel uit van het team en hielpen zo bij het veiligstellen van het Olympische ticket

‘Enorm veel potentie’

Vanaf nu start de hengst onder Christian Kukuk . Maar hij behoort nog steeds tot het Harmony-team. Kukuk is blij dat hij op zo’n paard kan rijden: “Natuurlijk ben ik heel blij dat ik hem onder het zadel heb. Chianti’s Champion is een paard met enorm veel potentieel, wat hij al op verschillende kampioenschappen heeft laten zien. Ik kijk erg uit naar meer toernooien met hem.”

Bron: St-georg

Foto: DigiShots

Reacties