Charming Lady onder hamer voor €700.000,-

Charming Lady onder hamer voor €700.000,-

0 3672

Tijdens de Excellent Dressage Sales in Hooge Mierde, gingen enkele paarden voor zeer hoge bedragen onder de hamer. Toch steeg geen enkel bedrag boven datgene dat voor Charming Lady (v. Painted Black werd neergelegd. Zij verhuist voor €700.000,- naar de Duitse Sofie Reef.

Grand Prix debuut

Deze 12-jarige merrie debuteerde in januari dit jaar nog onder Jeanine Nieuwenhuis in de Kingsley Future Cup U25 presented by Hoefslag op Jumping Amsterdam. Dit optreden was goed genoeg voor 75.48%.

Lichte Tour debuut

In 2016 debuteerde de merrie in de Lichte Tour onder Katja Renken – van der Lubbe. De amazone vertelde toen dat zij en haar man de merrie als veulen aankochten. ‘Op haar derde was ze al elite. We maakten haar zadelmak en fokten er daarna nog een veulentje van Jazz bij. Die is verkocht op de Starsale Auction in Drachten.

‘Het ontbreekt me aan tijd’

Renken – van der Lubbe vertelde toentertijd al aan Hoefslag dat Charming Ladywaarschijnlijk verkocht zou worden. ‘Het ontbreekt me aan tijd. We hebben twee kinderen en ik run samen met mijn man een stoeterij waar we springpaarden fokken.’

De moeder van Charming Lady, Tanja (v. Krack C), heeft nóg een Grand Prix-nakomeling geregistreerd staan. Dat is de 13-jarige Bianca (v. Jazz). Zij wordt uitgebracht voor Frankrijk door Nolwenn Baudouin.

 

Klik hier voor een uitgebreider verslag van Excellent Dressage Sales

 

Bron: EDS / Hoefslag

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties