Charlotte Fry: ‘Ondanks de weersomstandigheden deed hij zijn ding’

Charlotte Fry: ‘Ondanks de weersomstandigheden deed hij zijn ding’

0 1157
Everdale
Charlotte Fry - Everdale CDI Lier 2019 © DigiShots

De KWPN-goedgekeurde Everdale liep met Charlotte Fry naar een tweede en derde prijs op CDI de Peelbergen. In zijn eerste Grand Prix Special scoorde de hengst ruim 71%.

Afgelopen weekend werd op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg het CDI3* verreden. De Britse Charlotte Fry startte Everdale (v. Lord Leatherdale) in de Grand Prix. Hier werd de combinatie derde met 70,565%,. In de Special klommen ze naar een tweede plek met 71,426%.  Jammer genoeg ging de overwinning beide dagen naar Fanny Verliefden met Indoctro v/d Steenblok (v.Rubin Royal).

Veel verbeterd

‘Afgelopen weekend ging het erg goed met Everdale. Hij voelde fijn aan,’ vertelt Charlotte Fry. ‘ De eerste dag sloop er een grote fout in bij het binnenkomen. Dat kostte ons veel punten. Daarna ging de rest van de proef eigenlijk heel erg goed. Everdale heeft zich de afgelopen tijd veel verbeterd. Er is niets wat hij moeilijk vindt in de Grand Prix. Alhoewel de weersomstandigheden slecht waren, deed hij zijn ding: hij gaf echt helemaal niks om de wind. Hij leek zich prima op zijn gemak te voelen,’ vertelt de Fry enthousiast.

Special

De combinatie besloot om niet voor de kür te gaan, maar om hun wedstrijd af te sluiten met hun debuut in de Grand Prix Special. ‘We reden die proef beter dan ooit tevoren.. Het is een moeilijke proef en het was pas de tweede keer dat ik hem zelf reed, maar Everdale had er helemaal geen moeite mee. Hij gaf mij een heel goed gevoel en het voelde als een eer om door die proef heen te rijden. Maar dat is eigenlijk altijd met Everdale,’ vertelt de Fry eerlijk. ‘Het was een hele mooie wedstrijd en ik ben heel erg tevreden met het resultaat.’

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties