Charlotte Eikenboom: “Het was een topkeuze om voor Joker te gaan”

Charlotte Eikenboom: “Het was een topkeuze om voor Joker te gaan”

Vier jaar geleden ging Charlotte Eikenboom opzoek naar een ervaren pony waarmee ze fanatiek de sport in zou kunnen. Ze kwam terecht bij een haflinger X tinker-kruising Joker vd Beekhoek, die precies het tegenovergestelde was van haar eisen. Toch viel ze als een blok voor de jonge pony en heeft ze nog geen moment spijt gehad van de beslissing om toch voor de ‘boerenpony’ -zoals ze hem zelf noemt- te gaan.

Voorheen reed Eikenboom een pony in bruikleen, maar vanwege de leeftijd en een blessure van de merrie was die toch niet geschikt om te kopen. Daarom ging de amazone opzoek naar een sportpony. “We gingen opzoek naar een pony die ik zowel op spring- als op dressuurwedstrijden uit kon brengen, maar we konden niet echt iets vinden”, blikt ze terug. “Via een kennis kwamen we toen terecht bij een haflinger x tinker, helemaal niet wat we zochten, maar ik was gelijk weg van zijn uitstraling. Daarnaast klikte het gelijk, dus hebben we na een aantal keer proefrijden besloten dat we voor Joker gingen”.

Grote stap

Eikenboom zelf kwam rechtstreeks van de manege en ook de pony had nog weinig ervaring. “Het was een grote stap om een pony te kopen, al helemaal omdat hij eigenlijk nog iets te lastig voor mij was. Maar juist door hem heb ik superveel kunnen leren”, legt ze enthousiast uit. “We hebben vanaf het begin elke week gelest en zijn vooral de laatste twee jaar heel hard aan het trainen”.

“In het begin was Joker nog heel sterk en kon hij alleen maar rennen op de volte, hij wilde echt niet meewerken. Toch heb ik doorgezet en geprobeerd om hem zo veel mogelijk te helpen, en dat heeft goed uitgepakt”.

 

 

Sportpony

De combinatie is ondertussen een paar keer gestart, maar dat ligt nu stil vanwege de coronapandemie. “Momenteel zijn we hard aan het werk in de dressuur, en sinds een tijdje na een blessure mogen we ook weer springen. We zijn vooral bezig met de basis, maar ook het schouderbinnenwaarts en het wijken pakken we langzamerhand mee”.

De amazone is nog steeds blij dat ze toendertijd Joker heeft gekocht, in plaats van een andere pony. “Het is een topkeuze geweest”, lacht ze. “Het is een boerenpony, maar eigenlijk is het gewoon een sportpony in een ander jasje want hij kan gewoon goed dressuren en springen”. Eikenboom is het meest trots op de band die ze samen hebben gevormd. “Hij is zo lief en super gericht op mij, als ik op stal kom merk ik gewoon dat hij gelijk vrolijk is. Dat is hartstikke mooi om te zien”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties