Charlotte Dujardin ziet in Gio een nieuwe kandidaat voor Tokyo

Charlotte Dujardin ziet in Gio een nieuwe kandidaat voor Tokyo

0 1358
Charlotte Dujardin Freestyle Mount St John

Het was pas zijn tweede keer in de Intermediaire II en zijn eerste overwinning. Maar dat was voor de Britse Olympische gouden medaillewinnares, Charlotte Dujardin, genoeg om met triomf te spreken van een “nieuwe kandidaat voor Tokyo”. De 1.62 m metende Gio liep zijn proef op de Britse Kampioenschappen in Stoneleigh.

Pumpkin

De Olympisch kampioene lijkt tenminste één plan B te hebben voor de Olympische Spelen in Tokyo. Tot nu toe werd aangenomen dat de merrie Mount St. John Freestyle de onbetwiste nummer één was in de stal van Dujardin. Maar na de Europese Kampioenschappen die al voorbij waren na de Grand Prix voor deze combinatie door bloed op de flank van de merrie, ziet het er nu anders uit. Op de Nationale Kampioenschappen Dressuur van het Verenigd Koninkrijk bracht Dujardin de vos Gio aan start in de Big Tour. Ondanks fouten in de wissels reed het duo naar ruim 78%. De chique KWPN’er met de bijnaam Pumpkin is met zijn stokmaat van 1.62 m de kleinste maar ook grootste hoop van het Britse team.

Ongekend talent

Dujardin had de mooie vos ruin gezien tijdens een training in de Verenigde Staten. In 2017 reed ze de Apache nakomeling voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk. Tegen de tijd dat het duo 17 wedstrijden gereden had, hadden ze er al 12 op hun naam geschreven. De KWPN ruin heeft een ongekend talent voor de piaffe en passage. Dit is ook bekend bij Dujardin, die Gio beschrijft als het “dapperste paardje”. “Ik had me geen betere proef kunnen wensen” zei ze tegen British Dressage. “Hij heeft een hart van goud en we hebben dit jaar de overstap gemaakt van de klasse S naar de Inter II. We gaan naar huis en hij zal eerst vakantie hebben, we gaan het niet overhaasten. Hij is absoluut een kandidaat voor Tokyo.”

Bekijk hier de video

Bron: St-Georg.de

Foto: Digishots

Reacties