Charlotte Dujardin zegt Ethiopië-trip voor Brooke af

Charlotte Dujardin zegt Ethiopië-trip voor Brooke af

0 1416
Charlotte Dujardin brooke

Charlotte Dujardin heeft haar bezoek aan Ethiopië voor de welzijnsorganisatie Brooke moeten annuleren. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de veiligheid van de Britse amazone niet garanderen.

Dujardin is al een aantal jaren ambassadrice van Brooke, dat zich inzet voor het welzijn werkpaarden en ezels in arme landen. Dujardin zou naar Ethiopië afreizen met collega-amazone Alice Oppenheimer.

Buitengewoon jammer

‘Het ministerie raadt ons af om naar de regio’s af te reizen die we tijdens onze reis zouden bezoeken’, schrijft Dujardin op haar Facebookpagina. ‘Het is buitengewoon jammer dat we onze reis moeten annuleren, omdat de dieren onze hulp hard nodig hebben. Daarnaast gaat er enorm veel tijd in de voorbereiding zitten. Ik hoop dat we snel een nieuw bezoek kunnen plannen.’

In Ethiopië leven ongeveer negen miljoen paarden, ezels en muildieren, het op twee na hoogste aantal in de wereld. Ze spelen een cruciale rol in de economie van het Afrikaanse land, maar worden vaak onder barre omstandigheden gehouden. Dujardin en Oppenheimer zouden onder meer een bezoek brengen aan de paarden die voor het ‘taxi-vervoer’ worden ingezet.

Achtbaan aan emoties

Het zou de tweede keer zijn dat het tweetal het werk van Brooke in levende lijve zou aanschouwen. Ze waren in 2015 bij een project in India. ‘Het was een achtbaan aan emoties’, vertelde Dujardin toen. ‘We zagen de welzijnsproblemen en het lijden van de paarden, maar ook het goede werk dat Brooke daar doet om het leven van de dieren te verbeteren.’

Ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar het gebied tussen de regionale staten Somali en Oromia in Ethiopië af omdat hier gewelddadigheden voor komen. In het hele land worden demonstraties gehouden.

Overigens heeft Dujardin haar vrijgekomen tijd goed benut. Ze ging met een aantal jonge paarden op wedstrijd en won onder meer twee Elementary tests met  de 5-jarige Hawtins San Floriana (83 procent).

Bron: Facebook/Brooke

Foto: Brooke

charlotte dujardin

Reacties